Românii caută noi rețete pentru micul dejun, care să înlocuiască ouăle, cerealele cu lapte sau salata de legume, astfel încât să primească cât mai multă energie pe parcursul unei zile, dar și pentru a încerca noi alimente sățioase.
Citește și: Cel mai bun mic dejun sănătos. E simplu de preparat și îți dă energie pentru toată ziua
Ce beneficii îți oferă consumul de ovăz la micul dejun
Ovăzul a devenit un ingredient tot mai prezent în casele românilor, fiind folosit atât la micul dejun, dar și în prepararea deserturilor sănătoase și sățioase. Fulgii de ovăz sunt recomandați și de specialiști, în special consumarea acestora în prima parte a zilei, mai exact la micul dejun, deoarece aceștia sunt bogați în vitamine, minerale, fibre și antioxidanți, dar totodată lipsit de gluten, relatează doc.ro .
Este important de știut că fulgii de ovăz ajută la menținerea unei greutăți optime, astfel acesta poate fi introdus în alimentația noastră dacă ne dorim să scăpăm de câteva kilograme sau să ne menținem greutatea actuală. Fulgii de ovăz sunt adesea consumați la micul dejun deoarece aceștia sunt deosebit de sățioși, perfecți pentru a ne pregăti pentru o zi plină.
De altfel, fulgii de ovăz sunt consumați și pentru că aceștia pot scădea nivelul de colesterol LDL, supranumit colesterolul rău deoarece acesta este bogat în fibre solubile, ce ajută la scăderea colesterolului.
Ovăzul ne poate ajuta și pentru o calitate mai bună a somnului, deoarece acesta conține melatonină, precum și un complex de carbohidrați care stimulează producția de triptofan în corp, ce induc starea de somnolență.
Citește și: Iată cum trebuie să arate o cină sănătoasă. Cum arată cina perfectă pentru Mihaela Bilic?
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12
Citește și: Anunț pentru pensionarele din țară. Cum arată calendarul pensiilor pentru luna decembrie
Rețete delicioase cu fulgi de ovăz
Românii ce își doresc să descopere noi rețete sățioase pentru micul dejun pot folosi fulgii de ovăz în nenumărate preparate. În cazul în care ne dorim un mic dejun dulce, atunci putem prepara o budincă din fulgi de ovăz, cu fructe și scorțișoară sau alte ingrediente. Pentru această rețetă avem nevoie de 50 g fulgi de ovăz, simpli, integrali, 150 ml lapte, 1 banană, afine și scorțișoară.
Pentru a începe această rețetă va trebui să punem la fiert fulgii de ovăz în lapte, amestecând din când în când pentru a nu se lipi amestecul. Atunci când laptele fierbe trebuie să amestecăm continuu, până când fulgii de ovăz sunt umflați, după care cratița se ia de pe foc, iar conținutul se așază în boluri speciale. Tot ce mai trebuie să facem este să punem peste budinca de fulgi de ovăz fructe, banane sau scorțișoară.
Dacă ne dorim un mic dejun rapid, atunci îl putem pregăti cu o seară înainte. Rețeta despre care este vorba este rapidă și ușoară, perfectă pentru a se consuma cu ceai sau lapte, mai exact biscuiți cu fulgi de ovăz și ciocolată. Pentru această rețetă avem nevoie de o cană și jumătate de făină, o cană și jumătate de fulgi de ovăz, 220 g unt, 1 cană zahăr brun, 2 ouă, 1 linguriță praf de copt, 1 linguriță extract de vanilie, 1/2 linguriță nucșoară pudră și 1 cană fulgi de ciocolată neagră.
Pentru a realiza această rețetă trebuie să amestecăm untul, zahărul, ouăle, vanilia și nucșoara, după care adăugăm fulgii de ovăz, făina și praful de copt, după care amestecăm foarte bine cu mixerul până devine omogen. La final trebuie să adăugăm și fulgii de ciocolată, după care putem pune într-o tavă aluatul, cu ajutorul unei linguri. Biscuiții se pun la copt în cuptorul încălzit la 180 de grade, pentru 12-15 minute.