Pentru ca astazi a inceput, in mod oficial, Postul Craciunului si sunt multe persoane care doresc sa il urmeze, medicii nutritionisti ne recomanda sa fim atenti la ce alimente alegem sa consumam in toata aceasta perioada. Posturile de peste an au devenit, in ultima vreme, un prilej de inflorire a afacerilor diversilor producatori care au scos pe piata fel de fel de alimente pentru cei care aleg sa nu mai manance produse de origine animala in perioadele de purificare trupeasca si spirituala.
Haideti sa vedem care sunt, conform sfaturilor specialistilor, alimentele de post care ne pot face cel mai mult rau.
- Margarina (chiar si cea light are intre 25% pana la 40-70% grasime);
- Maioneza vegetala (30-40% grasime);
- Halva (30-40% grasime);
- Foietaje: saleuri, saratele, placinte cu foi si umplutura vegetala de ciuperci, spanac( 10- 20-30% grasime);
- Dressinguri pentru salate pe baza de maioneza vegetala (20-30% grasime);
- Chips-uri de cartofi/ porumb cu legume (20-30% grasime);
- Biscuiti din soia/ vegetali (15-20% grasime);
- Biscuiti cu crema tip Eugenie sau napolitane (15-20% grasime);
- Parizer vegetal (15% grasime);
- Smantana vegetala (15% grasime);
- Salata de vinete/ ciuperci cu maioneza vegetala (10-15% grasime);
- Salata de humus (cea din comert) (10-20% grasime);
- Pateu vegetal/ soia-(10-15-20% grasime);
- Crenvursti vegetali (10-15% grasime);
- Chiftele din soia; snitel de soia (10% grasime);
- Zacusca (din comert) (5-10% grasime);
- Salam vegetal/ cu legume (7% grasime);
- Covrigei (simpli, cu ulei de masline, cu seminte) (7-15% grasime);
- Hamburger din soia (3% grasime);
- Crochete din soia (4% grasime).