„De ce să nu își facă temele acasă” Părinții s-au arătat revoltați de ideea ca elevii să nu mai primească teme pentru acasă

Autor: Laura Macovei
Actualizat: 12 apr 2024, 14:14

„De ce să nu își facă temele acasă” Părinții s-au arătat revoltați de ideea ca elevii să nu mai primească teme pentru acasă

Sursa: pexels.com

Temele pentru acasă au fost eliminate în Polonia, iar decizia a stârnit revolta profesorilor. Dacă o astfel de decizie ar fi luată în România, revoltați ar fi părinții, în urma unui mic chestionar realizat pe Facebook.

În urma unui mic chestionar realizat pe pagina de Facebook, părinții s-au arătat nemulțumiți de eventuala decizie de a elimina temele acasă pentru elevi.

Părinții s-au arătat revoltați de ideea ca elevii să nu mai primească teme pentru acasă

Dacă în Polonia decizia potrivit căreia temele acasă nu mai sunt obligatorii pentru elevi a fost primită bine de elevi și părinți, în România, o astfel de situație nu ar fi atât de îmbucurătoare.

Citește și: În luna mai 2024, salariații vor avea parte de 4 zile libere legal: Ce riscă angajatorii care nu oferă aceste zile libere

Ce părere au românii de eliminarea temelor acasă pentru elevi?

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”

„Nu, dar se pot da mai puține nu așa multe și ghiozdane grele de se cocoșează copiii,” „Nu e bine fără teme, întrucât acestea au rolul de a fixa cunoștințele dobândite la școală,” „De ce să nu își facă temele acasă mai bine stau haimanale pe străzi, măcar învață și ei să scrie”, „Nu zice nimeni că nu e bine să aibă teme copiii dar sunt învățători care le dă copiilor de scris teme în vacanță ca pentru o lună.

Ori este vacanță ori nu,” sunt câteva dintre comentarii, potrivit kanald.ro.

Concluziile studiului rezultat în urma consultării publice privind rolul temelor pentru acasă poate fi consultat aici.

De asemenea, ordinul privind temele obligatorii pentru acasă se găsește aici.

Elevii polonezi au scăpat de temele obligatorii pentru acasă

Guvernul a luat această decizie pentru a preveni oboseala cronică raportată de părinți și pentru a permite elevilor să aibă mai mult timp pentru odihnă și relaxare după orele lungi petrecute la școală.

Citește și: Tinerii vor putea să își cumpere calculatoare cu bani primiți de la stat: Care sunt cele mai importante date ale calendarului programului Euro 200

„Am citit cercetări despre sănătatea mintală a copiilor, despre suprasolicitare, depresie, tensiuni, stres sau pierderea interesului pentru studiu. Unul dintre factorii declanșatori, dar și cel care putea fi îndepărtat cel mai rapid, era povara temelor,”  a declarat Barbara Nowacka, ministrul Educației din Polonia.

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.