“Gandeste-te de doua ori inainte de a consuma lapte cu cereale. In prezenta HCl (acid clorhidric) din stomac, laptele se coaguleaza intr-o structura dura foarte greu digerabila care necesita secretii mari de enzime si o mecanica speciala gastro-intestinala. Iar in prezenta altui glucid (cereale+ lapte), digestia lactatelor dar si a glucidelor este profund deteriorata”, explica, pentru „Adevarul“, Anca Tene, specialist in nutritie si stil de viata sanatos, co-fondator al programelor Green Therapy.
Indicat este sa consumam laptele necombinat, ca atare, sau, mai degraba, in variantele sale fermentate (iaurt, sana, kefir sau lapte batut), pentru ca nici asocierea lui cu fructe sau legume, ori combinarea cu carne si preparate din carne nu aduc beneficii organismului nostru, ci, din contra.
Descopera mai multe sfaturi pentru sanatatea ta pe kfetele.ro!
Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul