De ce sa porti un ceas?

Author: Ana Filip
Actualizat: 11 nov 2021, 13:25

Putini barbati in zilele noastre au nevoie de un ceas de mana pentru a ajunge la o intalnire sau a planifica ceva important. Traim intr-o epoca in care un barbat poate verifica ora doar verificandu-si smartphone-ul. Asa ca apare o intrebare evidenta: Exista inca motive pentru a purta un ceas?

Este o intrebare corecta, iar vanzarile de ceasuri de mana au inceput de fapt sa scada la inceputul anilor 2000, din cauza utilizarii tot mai raspandite a smartphone-urilor. Dar, dupa ce au atins un minim istoric in 2009, vanzarile de ceasuri de mana au crescut la un nivel constant de la an la an si vor continua probabil aceasta tendinta ascendenta. De ce?

Fiecare barbat are propriile motive pentru a avea ceasuri de mana, dar iata cateva motive pentru care ati putea lua in considerare sa va alaturati acestui trend:

Ceasurile de mana sunt functionale si convenabile 

Atunci cand au smartphone, oamenii uita de ceasurile de mana. Si de ce sa faca asta atunci cand exista un ceas incorporat chiar in telefon?

Dar multi dintre ei isi dau seama ca este destul de enervant sa scoata smartphone-ul din buzunar ori de cate ori doresc sa stie cat este ora. Smartphone-ul, desigur, este cu ani lumina inaintea oricarui ceas, insa exista lucruri care nu pot fi inlocuite de un device atat de modern.

Cu un ceas de mana, pe de alta parte, nu mai este necesar sa facem atatea miscari pentru a spune cat este ora. Nu riscam sa scapam telefonul pe jos sau alte neplaceri. 

In plus, cu un ceas de mana traditional, nu trebuie sa iti faci griji cu privire la descarcarea bateriei sau la reincarcarea acestuia in mod regulat. Un ceas cu cuart poate rezista luni de zile fara o baterie noua, ceasurile automate nu isi pierd aproape niciodata puterea, iar un ceas mecanic trebuie doar sa fie intors pentru a-l mentine in stare buna de functionare. Fie ca alegi un ceas clasic sau ceasuri barbatesti sport, senzatia pe care ti-o da un ceas nu se poate compara cu nimic.

Concluzie: nimic nu se compara cu un ceas de mana clasic cand vine vorba de o cronometrare convenabila, fara sa folosesti mainile. 

Ceasurile de mana arata bine 

Ceasurile de mana, desi functionale, sunt, de asemenea, concepute cu un aspect deosebit. Fac parte din putinele bijuterii masculine care pot fi purtate cu usurinta in fiecare zi. Atunci cand este asortat corect, un ceas elegant si cu un design deosebit poate adauga un pic de glam, stralucire si interes vizual oricarei tinute. Este un detaliu subtil, dar oamenii il observa, mai ales daca vorbim despre un ceas clasic. Frumusetea ceasurilor consta in faptul ca sunt disponibile in atat de multe varietati, poti sa ai o colectie din care poti alege, indiferent de ocazie. Afaceri formale? Asorteaza-ti ceasul cu un costum simplu, dar elegant. Prima intalnire ocazionala? Un ceas casual va arata frumos si potrivit tinutei.

Ceasurile de mana subliniaza starea/personalitatea

Cand ceasurile de buzunar au aparut acum cateva sute de ani, au devenit rapid printre cele mai puternice simboluri sociale ale Occidentului. Ceasurile acelor vremuri erau scumpe, asa ca doar cei foarte bogati si le puteau permite. Detinerea unuia arata celor din jur ca intr-adevar persoana respectiva era importanta. Cand ceasurile de buzunar s-au transformat in ceasuri de mana la sfarsitul secolului al XIX-lea si inceputul secolului al XX-lea, de obicei, ofiterii britanici de rang inalt le purtau. Chiar daca productia de masa a redus pretul ceasurilor de mana, piesele de calitate au continuat sa ramana preferatele tuturor.

Acum, cel mai simplu mod de a arata statutul si personalitatea cu un ceas de mana este, desigur, sa alegi un ceas de lux de ultima generatie. Cu toate acestea, indiferent de valoarea materiala a ceasului, un ceas de mana reprezinta totusi un indiciu puternic asupra personalitatii si intereselor tale. Vrei sa arati ca esti un tip sportiv? Un ceas de curse sau scufundari poate demonstra asta. Te mandresti cu faptul ca esti o persoana practica? Un ceas robust poate transmite asta.

Da, ceasurile au rolul de a masura timpul, dar datorita memoriei lor sociale puternice, pot fi folosite pentru a-ti exprima valorile, gusturile si placerile. Alege cu intelepciune.

Un ceas de mana clasic bine conceput este ca un costum bine croit - va arata bine chiar si peste cateva decenii. Chiar daca un ceas te costa mult, este o investitie care va continua sa reprezinte o valoare chiar si peste ani.

Atemporalitatea ceasului de mana il face, de asemenea, o mostenire fantastica. Daca ai norocul sa mostenesti un ceas de la tatal tau sau de la bunicul tau, de fiecare data cand il porti, vei avea o amintire tangibila a stramosilor tai. Daca nu ai un ceas de mostenire de familie, incepe traditia achizitionand un ceas frumos pe care il poti transmite intr-o zi fiului sau nepotului tau.

Ceasurile de mana sunt atemporale! In timp ce ceasul de mana, asa cum il stim, exista doar de un secol, a castigat o distinctie atemporala.

In concluzie…

Daca iti doresti sa porti un ceas de mana, sau deja porti unul, acum ai mult mai multe motive pentru a fi fericit de alegere. Ceasurile nu se vor demoda niciodata, oricat de mult ar avansa tehnologia. Pana la urma, in special pentru un barbat, un ceas de mana este si va ramane un semn de distictie si de stil pe care niciun smartphone nu il va oferi vreodata. Si, daca acel ceas este de calitate si asortat cu mult bun gust, imaginea pe care ceilalti o vor avea despre tine va fi una extraordinara.

 

 

Taguri:

Pe măsură ce toamna își face simțită prezența, România se confruntă cu una dintre cele mai grave crize agricole din ultimii ani. O zonă grav afectată este Câmpia Bărăganului, mai exact zona Amara.