De ce sa tii cont cand iti cumperi un apartament intr-un bloc nou

Author: Bogdan Mihai
Actualizat: 05 apr 2018, 11:19

Te-ai hotarat sa-ti cumperi un apartament intr-un bloc nou, deoarece ti se pare cea mai buna varianta buna varianta pentru planurile tale pe termen lung?

Foarte bine! Insa daca vrei ca alegerea ta sa fie una corecta, ar fi bine sa analizezi anumite aspecte inainte sa faci, efectiv, achizitia. Ca respectiva analiza a apartamentului sa fie una pe care sa te poti baza, ar fi indicat sa apelezi la ajutorul unui specialist. El te va ajuta sa verifici apartamentul pe care doresti sa-l cumperi. Descopera, mai jos, la ce ar trebui sa fiti atenti cand inspectati locuinta respectiva. 

Evaluati calitatea hidroizolatiilor

Calitatea hidroizolatiilor la interiorul si la exteriorul apartamentului este extrem de importanta. Cand vizitati apartamentul verificati, in prima faza, exteriorul apartamentului. Apoi, mergeti in apartament. Daca vedeti urme de umezeala, simtiti miros de mucegai sau apa pe pardoseala, inseamna ca locuinta in cauza este afectata de infiltratii (de exemplu de pe terasa sau balcon). In acest scenariu, cea mai buna varianta ar fi sa renunti la achizitia apartamentului. 

Sursele de lumina sunt esentiale

Intr-un apartament aflat la demisolul unui bloc, lumina naturala trece pe plan secund, deoarece este foarte probabil sa nu ai foarte multe ferestre prin care sa patrunda razele soarelui. Prin urmare, cand tu si specialistul la care ai apelat o sa mergeti la apartament, uitati-va cu atentie la prize, panoul electric si obiectele de iluminat. Este esentiala atat cantitatea de lumina artificiala si naturala din locuinta, cat si starea corpurilor de iluminat. Daca obiectele de iluminat nu ofera suficienta lumina artificiala, poti sa adaugi unele noi. De asemenea, daca nu sunt intr-o stare buna, le poti inlocui. Indiferent daca este nevoie sa adaugi sau sa inlocuiesti anumite corpuri de iluminat, ar fi bine sa cumperi unele moderne, prevazute cu becuri cu LED. Ideal ar fi sa combini obiecte de iluminat cu diverse dimensiuni. Cand vine vorba de corpurile de iluminat prevazute cu becuri cu LED, ai putea sa-ti cumperi lampi, proiectoare, veioze, pendule, benzi, spoturi sau lampadare. 

Asigura-te ca ai parte de liniste

Daca linistea conteaza foarte mult pentru tine, evalueaza apartamentul si din punctul de vedere al izolatiilor acustice de care beneficiaza. Exista vata minerala bazaltica montata in pardoseala? Pe peretii si tavanele apartamentului sunt aplicate placi de gips carton dedicate izolarii acustice? Peste placile de gips carton au fost lipite panouri acustice? Daca raspunsurile la toate intrebarile anterioare sunt pozitive, inseamna ca zgomotul va sta departe de locuinta pe care intentionezi sa o cumperi.

 

Taguri:

Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.