De ce să utilizezi ardezia în amenajările interioare și exterioare?

Author: Oana Iosif
Actualizat: 23 sep 2021, 10:20

Ardezia este o rocă argiloasă dură, ce se găsește în mai multe variante de modele și culori, printre care cele mai des întâlnite sunt ardezia neagră-cenușie, cea verde sau cea multicoloră. Ardezia are o mulțime de avantaje, fiind din ce în ce mai regăsită în cadrul amenajărilor. Acest material poate fi utilizat în amenajările exterioare, însă de cele mai multe ori este utilizat pentru amenajările interioare, datorită aspectului interesant. Iată de ce este o idee potrivită să optezi pentru proiecte cu ardezie pentru amenajarea spațiului tău:

Ardezia - o piatră naturală cu o rezistență ridicată

Un prim avantaj al utilizării ardeziei în amenajări este faptul că aceasta este o piatră naturală, care, datorită compoziției și modului de formare, este foarte rezistentă. Din acest motiv, ardezia poate fi utilizată atât în amenajările interioare, cât și în cele exterioare, în cazul cărora este nevoie de un material dur și rezistent. Ea nu va fi afectată de către șocurile mecanice, iar dacă este întreținută așa cum trebuie, va rezista o perioadă foarte mare de timp.

Are un aspect interesant

Pe lângă rezistența de care dă dovadă, ardezia are un aspect interesant, astfel că, amenajările în care este utilizată vor avea un rezultat foarte plăcut. Aceasta se regăsește în diferite dimensiuni, fiind disponibilă și în formate mai mari, astfel că vei avea posibilitatea să o integrezi în proiecte foarte originale, oferind un aspect elegant. În plus, gama variată de nuanțe, texturi și modele, îți oferă posibilitatea să găsești cea mai potrivită alegere pentru gusturile tale. În ceea ce privește cromatica, cele mai întâlnite variante sunt ardezia multicoloră, ardezia neagră-cenușie și ardezia verde.

Poate fi integrată în orice design

Un alt motiv pentru care ardezia este un material indicat pentru amenajarea locuințelor și nu numai este faptul că, la fel ca orice piatră naturală, nu se demodează și nu își pierde farmecul odată cu trecerea timpului. În plus, fiind disponibilă în diferite nuanțe, dimensiuni, texturi și modele, aceasta se poate integra cu ușurință în aproape orice design. Datorită rezistenței și aspectului său elegant, aceasta se poate utiliza atât în amenajarea interioară, în încăperi precum baie, bucătărie sau living, cât și în cazul aleilor, monumentelor, fântânilor, teraselor, piscinelor sau chiar meselor de biliard. În plus, atunci când este utilizat acest material, inevitabil valoarea imobilului va crește.

Amenajarea interioară cu ardezie

Atunci când vrei să utilizezi ardezia în interiorul casei tale, trebuie să știi că imaginația ta este limita. Aceasta se poate utiliza în toate încăperile, deoarece este rezistentă și nu va fi afectată de diferite șocuri mecanice.

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.