De ce scoala particulara sector 1 - Teddybar? Vei afla in cele ce urmeaza!

Autor: O.P.

“Scoala trebuie sa urmareasca tot timpul ca tanarul sa paraseasca bancile ei nu ca specialist, ci ca o personalitate armonioasa.”... aceasta afirmatie ii apartine unui geniu, nimeni altul decat Albert Einstein. Rolul educational al scolii a fost intotdeauna subestimat in ceea ce priveste rolul real in educatia copilului si a omului in general. Dimpotriva, ar trebui sa constientizam cat de fundamentala este participarea si integrarea intr-o scoala buna, inca din copilarie, in special in acest secol, in care a fi pregatit ofera, cu siguranta, inca o sansa in drumul anevoios pe care ni-l pregateste viata profesionala.

 

Aceasta alegere, de fapt, va fi piatra de hotar care va sustine proiectul de viata al copilului tau. Daca piatra de hotar va fi de calitate slaba, exista riscul ca intreaga educatie sa fie ulterior afectata. Si, din pacate, viata este plina de surprize, iar nivelul de educatie va fi adesea o caracteristica importanta ce ne va decide soarta.

Prin urmare, cum ar trebui sa se orienteze parintii in alegerea scolii private pentru copiii lor? De ce scoala particulara sector 1 - Teddybar? Scoala publica sau scoala privata? 

 

Este bine, in primul rand, sa demontam o legenda urbana care arunca o umbra asupra invatamantului privat: in scolile private se inscriu doar cei mai slabi elevi, deoarece aici, prin plata unei taxe, sunt promovati chiar daca nu se depune efort. Realitatea este foarte diferita, intr-adevar, am putea spune chiar opusul. Scoala privata, precum Teddybar, de fapt, este o alegere de calitate din mai multe motive. Primul dintre acestea este ca, spre deosebire de scoala publica, are o administrare autonoma si poate mai atenta a resurselor si acest lucru afecteaza in mod pozitiv intreaga viata a institutiei. De fapt, structurile sunt ingrijite mai des si se afla intotdeauna in prim plan. Chiar si materialele disponibile pentru elevi sunt tangibil mai bune decat cele ale unei scoli publice, care trebuie sa se ocupe in mod constant de „reducerile”  oferite de diferite guverne.

 

Tot din punct de vedere al calitatii didactice, scoala privata castiga podiumul. De fapt, managerul are o autonomie mai mare in alegerea cadrelor didactice, in verificarea profesionalismului si, daca este nevoie, le poate indeparta cu usurinta. In consecinta, intr-o scoala privata continuitatea predarii este garantata. S-ar putea crede ca profesorul scolii private pierde autonomia didactica. Insa, dimpotriva, este mai liber sa predea, deoarece scoala privata pune la dispozitie mijloacele cele mai potrivite pentru a o face. La urma urmei, scoala privata este din toate punctele de vedere o companie si, ca atare, profesorii pot fi selectati dupa criteriul corporatist al productivitatii. Prin urmare, calitatea are toate conditiile necesare pentru a fi cea mai ridicata. 

 

Daca am reiterat deja ca scoala privata nu este sinonima cu „toti promovati”, trebuie spus ca deseori elevii care nu au putut obtine rezultate pozitive in scoala publica, in scoala privata, sunt capabili sa isi imbunatateasca performanta. Motivul este unul cat se poate de simplu: in scoala privata, clasele sunt mai putin numeroase, adica 15 elevi, de aceea profesorii au mai mult timp pentru fiecare elev.

 

In ceea ce priveste serviciile incluse in invatamantul scolar (cantina, biblioteca, cursuri de recuperare, cursuri extracurriculare), acestea sunt total diferite de cele din scolile publice. Serviciile suplimentare sunt mult superioare. In scoala privata exista mai multe activitati culturale sau acorduri cu diferite organizatii sportive. Aceste activitati fac parte din mentalitatea scolii-companie care, oferind mai multe servicii, colecteaza venituri pentru a-si mentine echilibrul intr-o stare buna de functionare.

 

Exista un avantaj suplimentar care poate stabili cu usurinta preferinta parintilor catre scoala privata. Un avantaj pentru acele familii, de fapt acum majoritatea, in care ambii parinti lucreaza. Prin programul de after school al scolii private, copiii pot sa ramana in institutie pana tarziu, cand parintii ies de la job. Nu toate scolile publice, de fapt, sunt capabile sa garanteze un astfel de program dupa scoala.

 

Prin urmare, pe langa motivele specifice, ce se concentreaza pe calitatea pregatirii, exista motivul practic mentionat mai sus, care face din scoala privata Teddybar o alegere absolut extraordiara, demna de luat in considerare.

 

Scoala privata - un sacrificiu pentru o viata mai buna a copilului

 

Cu totii ne gandim ca la o scoala privata pot sa mearga doar copiii din familii foarte instarite. Insa nu este asa, pentru ca scolarizarea privata este o optiune pe care multi si-o pot permite. Tarifele se incadreaza in limitele decentei, astfel ca o familie cu doua venituri medii isi poate permite, fara probleme, sa isi aduca copilul la o scoala privata. Desigur, nu dorim sa negam ca pentru o familie obisnuita ar putea fi un sacrificiu, dar cu siguranta nu va fi o investitie proasta.

 

Sa poti studia intr-o scoala privata de top, precum Teddybar, este deja un inceput pozitiv in activitatea educationala a copilului tau. Nu trebuie subestimat faptul ca scolile private sunt libere sa-si stabileasca propriile etici si valori. Acest lucru face cu siguranta diferenta, deoarece permite scolii private sa poata alege programe mai flexibile si mai usor de adaptat pentru nevoile individuale, desigur, cu respectarea programei impuse si de Minister.

 

A investi banii in invatamantul privat inseamna sa nu-ti fortezi copiii sa urmeze programe scolare uniforme, in care singurul obiectiv este acela de a atinge un standard egal pentru toata lumea. A-ti inscrie copilul intr-o scoala privata precum Teddybar inseamna a-i garanta o oportunitate suplimentara pentru viitorul sau.

 

Este un lucru extraordinar faptul ca, in Romania, parintii au astazi libertatea de a alege tipul de scoala care se potriveste cel mai mult cu interesul lor educational. Prin urmare, fiecare are dreptul sa aleaga ce este mai bun pentru copilul sau. Si scoala privata Teddybar are toate elementele necesare pentru a putea oferi tot ce este mai bun in formarea si educatia copilului.