De ce se mănâncă struguri de Revelion 2023. Iată câte boabe de struguri trebuie să mănânci la miezul nopții

Author: Amalia Georgescu
Actualizat: 28 sep 2023, 03:25

Motivul pentru care se mănâncă struguri de Revelion 2023

Sursa: freepik.com

Românii respectă o mulțime de tradiții, obiceiuri și superstiții de Revelion 2023, iar unele dintre ele au legătură inclusiv cu alimentele care se consumă în această noapte specială. Iată de ce se mănâncă struguri de Revelion 2023.

De Revelion 2023, pe lângă preparatele care se consumă în mod normal la cina festivă, există o tradiție care spune că oamenii ar trebui să mănânce struguri. Iată care este explicația, de ce se mănâncă struguri în noaptea dintre ani și câte boabe de strugure ar trebui să mănânce fiecare persoană la miezul nopții.

De ce se mănâncă struguri de Revelion 2023? 

De pe masa de sărbătoare de Revelion 2023 nu ar trebui să lipsească strugurii. Aceste fructe, pe lângă faptul că au o aromă specială, se spune că pot atrage norocul și belșugul în casă. Obiceiul de a mânca struguri de Revelion vine Spania și America Latină. Aici, oamenii obișnuiesc ca la cumpăna dintre ani să mănânce 12 boabe de struguri. Se spune că fiecare boabă simbolizează câte o lună a anului și că așa pot avea parte de sănătate, fericire, noroc și belșug în noul an.

Nu doar că oamenii trebuie să mănânce 12 boabe de struguri, ci trebuie să își pună și câte o dorință pentru fiecare boabă. 

Se spune că dorințele puse în noaptea dintre ani ajung să devină realitate mult mai repede, mai ales dacă sunt rostite din tot sufletul.

Astfel, de Revelion 2023 se mănâncă struguri pentru a avea parte de noroc în noul an, de spor în toate și de belșug.

Citește și: Superstiții de Sfântul Vasile 2023: Trei lucruri interzise în prima zi a anului. Atrag doar ghinion și necazuri

Citește și: De ce e bine să mănânci pește de Revelion 2023. Iată ce nu trebuie să lipsească de pe masa de sărbătoare, dar și ce alimente sunt interzise

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

Revelion 2023. Obiceiurile care atrag norocul și aduc bogăție

Pe lângă cele 12 boabe de struguri care se mănâncă de Revelion, românii respectă o serie de alte tradiții și obiceiuri. Se spune că în noaptea dintre ani se mănâncă pește. Această tradiție este una foarte veche și spune că cei care vor consuma pește vor reuși să se strecoare mai repede printre probleme, la fel cum se deplasează peștele în apă.

Pentru a avea parte de noroc în noul an se spune că este bine ca în noaptea dintre ani să fie purtate haine de culoare roșie. Se spune că roșul alungă energiile negative și atrage norocul. 

Tradiția spune că noul an trebuie să îi prindă pe oameni cu bani în buzunar, asta dacă își doresc să nu aibă parte de datorii sau probleme financiare.

Pentru noroc în dragoste, cei care formează un cuplu trebuie să se sărute sub vâsc. Se spune că, în acest fel, relația lor va trece peste orice probleme și va dura mulți ani.

De pe masa de sărbătoare nu trebuie să lipsească fructele rotunde, acestea fiind un simbol al continuității, dar nici lumânarea aprinsă. Aceasta din urmă se aprinde pentru a avea parte de un an luminos.

În noaptea de Revelion 2023 nu se mănâncă pui, sunt interzise certurile, vorbele urâte, nu se dau lucruri cu împrumut și nici nu se doarme. Cei care țin cont de aceste lucruri vor avea parte de un an bun și vor fi feriți de probleme. 

Citește și: Ce nu trebuie să îți lipsească în noaptea de Revelion 2023. Prevestește bogăția și ține la distanță necazul și dezamăgirea

 


Episodul 24 al serialului turcesc “Vinovați de iubire” este difuzat la Kanal D joi, 4 iulie 2024. Îl poți urmări și online, live pe kanald.ro.