De ce se poartă maci în piept pe 11 noiembrie. Iată ce simbolizează macul roșu

Autor: Amalia Georgescu
Actualizat: 11 aug 2023, 02:00

Macii se poartă în piept pe 11 noiembrie

Sursa: PixaBay

Macii au devenit un simbol al Primului Război Mondial. Iată ce simbolizează macul roșu și de ce se poartă maci în piept pe data de 11 noiembrie.

În mai multe țări din lume, dar în special în Marea Britanie, oamenii poartă maci în piept pe data de 11 noiembrie. Cei care fac parte din Familia Regală Britanică  apar în fiecare an purtând haine de culoare neagră și maci roșii în piept. Iată ce simbolizează, de fapt, macii roșii și care este motivul pentru care se poartă maci în piept pe data de 11 noiembrie.

De ce se poartă macii roșii în piept pe 11 noiembrie? 

În fiecare an, pe data de 11 noiembrie este sărbătorită încheierea Primului Război Mondial. Acesta a avut loc în perioada 28 iulie 1914 – 11 noiembrie 1918, astfel că ziua de 11 noiembrie a rămas în istorie, având în vedere că atunci a fost semnat armistițiul la Compiègne, în Franța.

Pentru a le aduce un omagiu celor care și-au pierdut viața în Primul Război Mondial, pe data de 11 noiembrie se poartă maci roșii în piept.

Această floare a devenit un simbol al comemorării victimelor. 

În anul 1915, macul roșu a fost asociat pentru prima oară cu Primul Război Mondial. Este vorba despre o poezie care a fost scrisă în timpul războiului de fizicianul John McCrae. Acesta a scris poemul în amintirea unui prieten care a căzut pe front, iar în poezie se vorbește despre florile de mac care au apărut pe câmpurile din Flandra.

Ulterior, la o distanță de 3 ani, Moina Michael a scris o nouă poezie în care a amintit din nou de florile de mac. Ea a fost cea care a cerut ca floarea roșie de mac să devină un simbol al comemorării victimelor Primului Război Mondial. Astfel, florile de mac au fost adoptate ca simbol al comemorării celor care și-au pierdut viața în Primul Război Mondial și de țări ca Australia, Noua Zeelandă, Canada sau Regatul Unit.

În prezent, în Marea Britanie simbolul este cel mai vizibil, floarea de mac fiind purtată inclusiv de cei care fac parte din Familia Regală Britanică. Aici, dar și în Țara Galiilor și în Irlanda de Nord, macii sunt formați din 2 petale de hârtie care sunt montate pe o tulpină de plastic. Lângă este pusă o singură frunză verde, iar în centrul florii este un cerc negru.

Macii roșii se poartă pe 11 noiembrie, în piept, aceste simboluri fiind comercializate de la finalul lunii octombrie și până la mijlocul lui noiembrie. Nu doar cei din Familia Regală Britanică poartă acest simbol, ci și persoanele publice, cei care apar la TV, politicienii sau oamenii de rând care vor să aducă un omagiu tuturor celor care au murit sau au avut de suferit în Primul Război Mondial.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citește și: Palatul Buckingham a anunțat când va avea loc încoronarea Regelui Charles al III-lea. Aceasta va marca un moment istoric din ultimii 120 de ani

Regele Charles și soția acestuia au purtat flori de mac roșu în piept

Deși macii roșii se poartă în piept în special pe 11 noiembrie, atunci când se face comemorarea victimelor Primului Război Mondial, regele Charles și soția acestuia, Camilla, au fost fotografiați purtând acest simbol în piept și zilele trecute, la evenimentele publice la care au participat. 

Citește și: Un bărbat din York a fost arestat, după ce a aruncat ouă înspre Regele Charles al III-lea și Regina Consoartă Camilla

Surse: wikipedia.org, albinutamagica.ro

 


În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.