De ce se uită pisicile atent. Ce văd și ce se află în mintea lor

Author: Bianca Vidoi
De ce se uită pisicile atent
Sursa: Pexels.com

Pisicile sunt unele dintre cele mai îndrăgite animale de companie pentru oameni, însă acestea au multe obiceiuri pe care nu le înțelegem, cum ar fi privitul atent la un punct fix.

Deși unele comportamente pe care pisicile le fac ni se par puțin ciudate, acestea au o explicație logică ce ne vor ajuta să le înțelegem mai bine comportamentul. Iată de ce pisicile se uită atent la unele obiecte sau chiar la perete.

Citește și: 15 sfaturi pentru a te descurca cu pisicile

Ce înseamnă când o pisica se uita atent

Dacă aveți o pisică sau ați stat suficient de mult în jurul uneia probabil ați observat că se mai întâmplă să se uite foarte atent la un punct fix, fie că acesta este un obiect sau un perete, iar pentru acest comportament există patru motive pe care trebuie să le cunoașteți. Pisicile sunt cunoscute pentru viziunea absolut deosebită pe care o au, cu care pot observa anumite detalii pe care oamenii nu le bagă în seamă.

Pisicile pot percepe unele lungimi de undă ale luminii, precum cele ultravioletele, care pentru oameni sunt invizibile, acesta poate fi un motiv pentru care pisica voastră se oprește brusc, uitându-se atentă la ceva. Dacă felina voastră oferă foarte mult interes peretelui este deoarece acestea au un auz mult mai bun decât al nostru, astfel acestea descoperă cele mai mici zgomote, precum cele ale țevilor din pereți.

Pisicile sunt foarte curioase de ceea ce se întâmplă în jurul lor, așa că atunci când se uită foarte atent la un obiect este pentru că încearcă să își dea seama de ceva anume sau de un posibil pericol. Ultimul motiv pentru care o pisică se poate uita atent la ceva anume este pentru a semnala o afecțiune pe care nu toate pisicile o au, însă cel mai bine este să o duceți la un control.

Afecțiunea de care poate suferi felina voastră este hiperestezie, iar alte simptome ale acestui diagnostic sunt răsucirea bruscă a cozii, mărirea pupilei, mieunatul puternic și urinarea necontrolată. 

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Citește și: Cum sa iti pregatesti locuinta pentru o pisica! Nu rata aceste sfaturi!

Alte curiozități despre pisici

Se crede că pisicile au părut în urmă cu 900 de ani, iar peste 500 de milioane sunt animale de companie, iar pe lângă faptul că sunt drăgălașe, dar și problematice, oamenii nu cunosc aceste curiozități despre pisici. Inima unei pisici bate de două ori mai repede decât a unui om, iar în medie, acestea trăiesc 15 ani, în timp ce pisicile de pe stradă trăiesc 3-4 ani.


Pisicile torc din mai multe motive, atunci când sunt mulțumite, dar și când nasc, se simt rău, alăptează, sunt rănite, sau sunt într-o situație stresantă. Motivul pentru care se spune că pisicile au 9 vieți este datorită spatelui flexibil, al mușchilor puternici de pe spate și picioare, ce le permit să cadă în picioare.

Pisicile dorm foarte mult, mai exact două treimi din timp, iar asta înseamnă că o pisică de 9 ani a dormit pentru 6 ani, fiind trează în doar 3 ani din viața ei. 

Citește și: Cele mai frumoase poze cu pisici. Le poți folosi ca wallpaper pe telefon sau computer

Surse: libertatea.ro, aflacum.ro

 

Taguri: