De ce slabesc barbatii mai usor ca femeile

Autor: Raluca Vitu
Actualizat: 02 oct 2018, 17:23

La ce concluzie au ajuns specialistii.

In urma unui studiu, publicat in jurnalul “Diabet, Obezitate si Metabolism”, in care au fost analizate rezultatele pierderii in greutate a peste 2.200 de adulti supraponderali din Europa, Australia si Noua Zeelanda, s-a stabilit de ce barbatii slabesc mai usor decat femeile si, atunci cand o fac, au mai multe beneficii pentru sanatate decat ele.

Pe parcursul studiului care a durat 8 saptamani, toti adultii au urmat o dieta zilnica de 800 de calorii compusa din supe, shake-uri, cereale integrale si vegetale slab calorice.

La finalul experimentului, s-a constatat ca barbatii pierdusera cu 16% mai multe kilograme decat femeile.

Se pare ca in cazul femeilor, dieta slab caloric a avut mai multe efecte negative decat la barbati. Printre acestea se numara: o scadere mare a densitatii de lipoprotein (HDL) colesterol – tipul bun de colesterol, care nu trebuie sa scada; demineralizare a oaselor – ce duce la cresterea riscului de fractura; dar si o incetinire a metabolismului.

Studiul a aratat ca barbatii au scapat de mai multa grasime acumulata in corp decat femeile.

Specialistii sustin ca barbatii slabesc mai usor decat femeile pentru ca sunt, fiziologic, construiti altfel. Practic, organismul lor este setat sa arda mai repede grasimile. Au mai multa masa musculara si un metabolism mai accelerat in mod natural. Masa mare musculara consuma, de altfel, mai multe calorii, si cu cat organismul lor primeste mai multe, cu atat arde un volum mai mare.