De ce tatăl Deliei Matache locuiește împreună cu fosta soție

Autor: Bianca Vidoi
Actualizat: 28 feb 2024, 06:56

De ce a ales Ion Matache să locuiască alături de fosta lui soție?

Sursa: Facebook Delia

Delia Matache este o cunoscută artistă din România, ce nu își prezintă prea mult familia pe rețelele sociale, însă situația tatălui său este una specială.

Tatăl Deliei Matache a fost absent din viața fetelor sale timp de 20 de ani, însă acesta a revenit în urmă cu 5 ani, din cauza problemelor de sănătate cu care s-a confruntat. Iată de ce a ales acesta să locuiască cu fosta lui soție, dar și care este motivul pentru care a plecat timp de 20 de ani din România.

Ce relație este între părinții Deliei Matache

Deși Gina și Ion Matache au decis să meargă pe drumuri separate, cei doi au o relație foarte bună, femeia chiar ajutându-l pe bărbat atunci când s-a întors în România. În urmă cu aproximativ 5 ani, Ion Matache a renunțat la viața monahală din cauza problemelor de sănătate cu care se confrunta, acesta fiind diagnosticat cu o formă de cancer la rinichi, dar și din cauza piciorului pe care acesta l-a avut rupt. 

Bărbatul a avut nevoie de o îngrijire plină de atenție, însă nu își dorea ca persoanele apropiate să afle că acesta se află la spital sau care este starea lui de sănătate. Gina Matache a aflat că fostul ei soț se află la spital, astfel a decis să facă tot ce este posibil pentru a îl ajuta pe bărbat să se însănătoșească, fiindu-i alături la fiecare pas, astfel cei doi au ajuns acum să locuiască împreună, într-un apartament de două camere, deși cei doi sunt divorțați de peste două decenii.

De ce a dispărut tatăl Deliei Matache din viața familiei lui

Ion Matache, tatăl cunoscutei artiste Delia Matache, a decis în anul 2004 să plece din România pentru a urma viața monahală. Deși acesta era ateu în acea perioadă, un preot a reușit să îi arate care este calea spre credință. Preotul ce i-a schimbat percepția asupra credinței a fost din Piatra Neamț, iar pe Ion Matache l-a impresionat că prima oară când s-au văzut în sala de rugăciune, acesta a știut care este familia sa, lucru ce l-a impresionat.

Fără să se gândească de două ori, acesta a lăsat tot ce avea pentru a își începe călătoria către Domnul, plecând pe Muntele Athos. 

Citește și: ”Am fost părinte diferit” Gina Matache recunoaște de ce s-a opus divorțului dintre Oana și soțul său. Ce spune cântăreața de muzică populară despre Delia

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Fosta soție a lui Ion Matache a relatat într-o emisiune online că bărbatul a decis să se îndrepte spre biserică și Dumnezeu atunci când se lupta cu probleme financiare, deoarece afacerile pe care le deținea nu mai mergeau, iar credința a fost salvarea pe care aceasta a văzut-o în perioada respectivă. 

”Soțul meu a fost ateu convins inițial, ateu la modul că venea preotul la ușă și îi trântea ușa în nas.

După care a avut câteva probleme, am avut și noi destule afaceri. Cred că a avut un soi de regret, nu știu exact ce s-a întâmplat.

Atunci a început să facă acte de binefacere, să se ducă pe la mânăstiri. Aveau ei un grup, donații, etc. Probabil că cineva i-a zis că dacă tot e pe drumul ăsta, asta e calea. Eu nu știu, nu am intrat în subiect. Eu nu am fost genul de femeie care să depind de cineva. 

Era greu doar când trebuia să facem cu schimbul să luăm copiii. Mie nu mi-a spus că pleacă, lucrurile astea s-au întâmplat, iar eu am aflat târziu unde e. Plecase deja. Sunt lucruri pe care eu nu vreau să le răscolesc. Dacă omul vrea să le țină pentru el, ce rost are? Înainte de a pleca, noi eram despărțiți demult, numai că a durat ceva până fiecare și-a urmat drumul”, a relatat Gina Matache în cadrul emisiunii WOWnews

Care este relația Deliei cu tatăl ei

Ion Matache a fost plecat din viața Deliei Matache pentru 20 de ani, însă Delia a recunoscut că relația dintre cei doi a fost întotdeauna una apropiată. Artista a explicat că datorită personalității ei diferite și nonconformiste, a ajuns să fie mai apropiată de tatăl ei și să ajungă la așteptările pe care acesta le avea pentru ea.

Anii au trecut, iar artista povestește cum relația cu părinții ei este diferită, deoarece aceștia sunt altfel față de cum erau când era la școală, iar relația dintre ea și tatăl ei este una bună, deși bărbatul și-ar dori ca fata lui să fie mai credincioasă, ținând cont de credința pe care o are el, însă cei doi pot trece peste acest aspect pentru a păstra o bună relație.

 


Alexandra nu vede cu ochi buni apropierile dintre Gagea și Virginia, așa că reacționează. Andreea Mantea a întrebat-o dacă este geloasă pe cei doi, însă concurenta de la „Casa iubirii” neagă cu vehemență.