De ce testele care dovedesc că avem anticorpi nu sunt incluse în certificatul verde? Valeriu Gheorghiță a făcut anunțul

Autor: Lavinia Medrea

De ce testele care dovedesc că avem anticorpi nu sunt incluse în certificatul verde? Valeriu Gheorghiță a făcut anunțul

Sursa: Facebook

Valeriu Gheorghiță a făcut declarații despre testele de anticorpi și certificatul verde. Iată ce spune șeful campaniei naționale de vaccinare.

Valeriu Gheorghiță, șeful campaniei naționale de vaccinare, a explicat de ce testele de anticorpi nu pot fi incluse în certificatul verde.

Valeriu Gheorghiță, despre motivul pentru care testele de anticorpi nu pot fi incluse în certificatul verde

„Anticorpii care apar la trecerea prin boală nu sunt întotdeauna neutralizanţi. Noi ştim că anticorpii-N sunt doar martori că omul a trecut prin boală şi nu au rol de protecţie.

Anticorpii care eventual au rol de protecţie sunt anticorpii anti-proteina Spike, sunt singurii care apar şi după vaccinare.

Citeste si: Spitalele modulare din Pipera și Lețcani au fost redeschise. Primii bolnavi COVID au fost transferați la cele două unități spitalicești din București și Iași pentru îngrijiri

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Însă ceea ce folosim ca teste de laborator la acest moment – teste comerciale, disponibile – sunt în general teste calitative, adică îţi spun că ai anticorpi sau sunt absenţi, sau sunt teste semicantitative, adică îţi dau o valoare de anticorpi, dar ei sunt anticorpii totali şi nu reprezintă anticorpii neutralizanţi. Doar un procent din aceşti anticorpi sunt neutralizanţi”, a explicat Valeriu Gheorghiţă.

Testele de anticorpi nu pot spune cu exactitate când a fost infectat cineva cu COVID-19

Testele de anticorpi nu vor fi incluse în certificatul verde, deoarece nu pot determina cu exactitate când a fost bolnavă o persoană cu COVID-19.

Citeste si: Ce schimbări va suferi certificatul verde după doza a treia de vaccin? Anunțul făcut de autorități

„Şi mai important este că atunci când facem testare în masă pentru identificarea anticorpilor la oameni care nu au un istoric de trecere prin boală, aceşti anticorpi nu au cum să-ţi spună care este momentul trecerii prin boală.

Ca atare, noi nu ştim care ar putea să fie valabilitatea acelui certificat digital în baza unui test de anticorpi. Lăsând la o parte că nu ştim dacă valoarea anticorpilor se corelează cu protecţia”, a mai adăugat Valeriu Gheorghiță.

 


În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.