De ce trebuie să ţii cont atunci când îţi cumperi un ceas

Editor: Silviu Bunea Autor: S.B.
Actualizat: 15 nov 2020, 22:30

Ceasul este acea investiţie pe care nu o vei regreta niciodată.

Pentru că este o bijuterie valoroasă, care nu se demodează niciodată, iar utilitatea sa încă este una crescută, în ciuda popularităţii smartphone-ului, spre exemplu. Însă,  înainte de a-ţi cumpăra un ceas, trebuie să ai în vedere următoarele lucruri:

1. Modelul

Dacă nu ştii exact ce fel de ceas îţi doreşti, trebuie să te gândeşti care este stilul tău şi ce nevoi ai avea.

Gândeşte-te dacă îţi trebuie unul analogic sau digital. De obicei, cele digitale sunt sport şi se potrivesc mai bine dacă ai un stil „casual”. De asemenea, cele analogice se vor completa cu un stil clasic, elegant, iar cele vintage stilului boem.

2. Geamul ceasului

Înainte de orice, atunci când probezi un ceas, verifică şi dacă geamul este rezistent.  Dacă este deja zgâriat, ori prost montat, evită achiziţionarea.

Loveşte-l uşor cu unghia şi vei observa dacă se aude vreun zgomot ciudat.

3. Cureaua  sau bratara

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

In primul rând trebuie, să menţionăm diferenţa dintre curea şi brăţară. 

Pentru curea, se folosesc materiale precum piele, silicon, plastic, material textil. Pentru brăţară, sunt preferate metale precum oţel inoxidabil, alamă sau titan.

Următorul pas este să pui ceasul pe mână şi să vezi dacă nu cumva cureaua sau bratara este incomodă pentru tine, ori dacă este prea mică sau prea mare. Dacă materialul este rigid şi te jenează, nu spera că se va lăsa. Cea mai rezistentă  rămâne, totuşi,  bratara.

4. Rezistenţa la apă

Întreabă comerciantul de la care ai de gând să faci achiziţia despre rezistenţa acestui ceas la apă. Această calitate nu este neapărat necesară, însă ea se traduce sub mai multe forme: rezistenţa la stropii de ploaie sau chiar rezistenţa la adâncimi mari sub apă. Vei găsi numeroase modele extrem stylish, dar care prezintă şi funcţii de care te poţi bucura pe termen lung.

Cel mai sigur este să comunici cu echipa care îl vinde, pentru a lua cea mai bună decizie. Spre exemplu, cei de la Watchshop îţi pot oferi o astfel de consultanţă.

 

Taguri: