De ce turcii nu mănâncă porc. Ce semnificație are această carne pentru ei, de fapt

Autor: Bianca Vidoi
Actualizat: 26 mar 2024, 10:29

De ce este păcat să vinzi sau să manipulezi carnea de porc dacă ești musulman?

Sursa: Unsplash

Carnea de porc se află pe primele locuri în topul celor mai consumate tipuri de carne din lume, însă turcii nu o consumă din motive religioase.

Carnea de porc este una dintre cele mai consumate tipuri de carne din lume, iar deși majoritatea oamenilor se pot bucura de gustul acesteia, turcii nu pot să o consume, din motive religioase. Musulmanii și evreii stau departe de preparatele ce au în componența lor carne de porc, iar aceasta este semnificația restricționării turcilor asupra consumului cărnii de porc.

De ce turcii nu mănâncă porc. E regulă strictă pentru ei

Restricționarea consumării cărnii de porc a apărut pentru prima dată în iudaism, fiind apoi preluată și de către profetul Muhammad, ce era unul dintre cei mai apreciați și ascultați profeți din Islam. Diferite referiri referitoare la carnea de porc apar și în coran, mai exact cartea sfântă ce se află la baza islamului, iar acestea sunt luate în serios de către musulmani, tratând cu strictețe fiecare pasaj al cărții.

Islamul îi învață pe musulmani încă de la o vârstă fragedă că nu este bine să consume carne de porc, deoarece se consideră că aceasta este necurată. Este păcat ca musulmanii să consume carne de porc, iar în funcție de zona în care aceștia locuiesc, se consideră un păcat și vânzarea sau manipularea cărnii de porc, fiind interzisă. Vânzarea și manipularea cărnii de porc este interzisă deoarece se consideră că oamenii sunt astfel complici la păcatele altora.

Citește și: Cât a ajuns să coste un kilogram de carne de porc în magazinele din România?

Astfel a început să circule și o legendă în care este specificat faptul că Allah i-a transformat pe cei răi în porci și maimuțe, motiv pentru care acestea au devenit interzise în această religie. Musulmanii știu că nu trebuie să consume carne de porc deoarece acest aspect este specificat în Sfântul Coran, fiind trecute în haram, mai exact pe lista lucrurilor interzise.

„Vă sunt interzise (ca hrană): carnea moartă, sângele, carnea de porc și ceea ce a fost invocat în numele altcuiva decât Allah“. (Sfântul Coran, 2:173)

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”

Deși este interzisă consumarea cărnii de porc, există și o excepție, în care oamenii nu păcătuiesc dacă se întâmplă să mănânce acest aliment. Musulmanii pot mânca carne de porc dacă viața lor depinde de acest lucru, mai exact dacă sunt flămânzi și nu găsesc o altă sursă de hrană.

Pe lângă faptul că este considerată necurată, carnea de porc este interzisă pentru musulmani și deoarece poate provoca numeroase boli ce pot fi transmise ușor și la alte ființe vii, dar și pentru că poate afecta spiritualitatea unei persoane, fiind considerată impură dacă decide să consume carne de

porc, potrivit impact.ro.

Alte curiozități despre alimentația turcilor

Turcii se află pe primul loc în topul celor mai mari consumatori de ceaiuri, iar studiile arată că 96% din totalul populației bea cel puțin o ceașcă de ceai pe zi, iar o persoană poate ajunge să bea 3 kilograme de ceai pe an. Pâinea nu lipsește din alimentația turcilor, iar Turcia are cel mai mare consum de pâine pe cap de locuitor din lume, fiind indispensabilă pe parcursul celor trei mese principale ale zilei.

Deși prețul fructelor proaspete este unul mic, turcii nu obișnuiesc să le consume în asemenea mod, ci uscate sau deshidratate. Astfel, la magazinele din Turcia putem găsi mandarine, prune, rodii sau smochine vândute în forma lor uscată, pe care turcii le consumă adesea după cină. Deși turcii consumă rareori fructe proaspete, atunci când o fac aleg să cumpere pepene roșu, struguri și mere, Turcia fiind astfel și al doilea producător de pepene roșu, după China.â

Turcii preferă ca desert așurele, ce este un fel de budincă ce are o semnificație aparte, fiind un preparat ce a fost realizat pentru prima dată pe corabia lui Noe. Se crede că acesta a cerut să se pună la fiert ultimele provizii pe care le aveau, cereale, fasole, năut, fructe, semințe uscate și zahăr, ceea ce a ajuns să se numească așure și să se prepare și în ziua de azi, potrivit turcalaunceai.ro.

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.