De Halloween nu opta pentru o privire ucigasa. Consecintele pot fi grave! VIDEO

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 24 feb 2017, 09:24

Pentru ca Halloween-ul se apropie este bine sa fim pregatiti asa cum se cuvine, adica cu masti si toate accesoriile pentru o seara "inspaimantatoare".

In afara de masti si costume, cei care doresc sa-si impresioneze cunostintele cu un look absolut socat apeleaza la niste lentile de contact, special create pentru seara de 31 octombrie. Asa incat trebuie tinut cont de unde le cumperi deoerece daca ai ghinionul si dai bani pe unele contrafacute, efectele secundare sunt destul de grave. Cu toate ca in unele trai sunt interzise lentilele de contact decorative, ele se vadn in continuarea pe sub mana.


Laura Butler este una dintre aceste persoane, care nestiind riscurile la care se supune daca foloseste lentile de contact decorative a cumparat o pereche. La 10 ore de purtare a inceput sa aiba niste dureri crunte la ambii ochi. Dupa o vizita la medic, ea a aflat ca in urma purtarii lor a facut o infectie severa a ochiului, s-a ales cu o cicatrice pe cornee si a ramas cu vederea slabita.


Probleme ca cele de mai sus au determinat Academia Americana de Oftalmologie sa emita un advertisment sever impotriva lentilelor de contact. Astfel medicii recomnda un control oftalmologic amanuntit inainte de achizitionarea lentilelor de contact, fie ele decorative sau de vedere.

 

Taguri: