De la 1 septembrie au intrat în vigoare noile reguli de călătorie cu avionul: Revine obligativitatea transportului de lichide în ambalaje de maximum 100 de mililitri

Autor: Cristina Mocanu
Actualizat: 02 sep 2024, 09:55

De la 1 septembrie au intrat în vigoare noile reguli de călătorie cu avionul

Sursa: pexels.com

Au intrat în vigoare noile reguli pe care pasagerii trebuie să le respecte atunci când călătoresc cu avionul.

Începând cu 1 septembrie, Uniunea Europeană a reintrodus obligația ca lichidele din bagajul de mână să fie transportate în ambalaje de maximum 100 de mililitri. Măsura, considerată temporară, urmărește consolidarea securității în aeroporturi. De asemenea, se discută posibilitatea standardizării dimensiunilor pentru bagajele de mână în viitorul apropiat.

Au apărut noi reguli pentru persoanele care călătorescu cu avionul

Potrivit euronews.ro, începând cu data de 1 septembrie, Uniunea Europeană a introdus noi reglementări privind transportul bagajelor de mână în toate aeroporturile din spațiul UE.

O modificare semnificativă, care afectează în mod direct pasagerii, este reintroducerea obligației de a transporta lichide în ambalaje de maximum 100 de mililitri. Această restricție, care fusese eliminată sau relaxată în unele cazuri, revine ca măsură temporară, fără o dată clară pentru relaxarea ei.

Comisia Europeană a declarat că această măsură este „temporară”, dar nu a specificat când va fi suspendată. Măsura este justificată de nevoia de a asigura siguranța sporită a pasagerilor și de a armoniza procedurile de securitate pe toate aeroporturile din Uniunea Europeană.

Deși inconveniență pentru pasageri, măsura este văzută ca fiind esențială pentru a preveni incidentele legate de transportul de lichide și alte substanțe periculoase la bordul aeronavelor.

Standardizarea dimensiunilor pentru bagajele de mână

Pe lângă reintroducerea regulilor pentru transportul lichidelor, Uniunea Europeană discută posibilitatea implementării unor reglementări privind dimensiunile standard pentru bagajele de mână. În prezent, fiecare companie aeriană are propriile reguli cu privire la dimensiunea permisă pentru bagajul de mână, ceea ce poate crea confuzie și dificultăți pentru pasageri.

Sean Tipton, manager de relații mass-media la The Travel Association, a explicat că, deși multe companii aeriene sunt flexibile, există discrepanțe între dimensiunile acceptate.

„Uniunea Europeană dorește să standardizeze acest proces, astfel încât bagajul să aibă aceleași dimensiuni indiferent de compania aeriană, atât timp cât aceasta operează în UE, ” a declarat Tipton. Această inițiativă ar putea simplifica experiența de călătorie pentru pasageri, eliminând nevoia de a verifica în prealabil regulile fiecărei companii aeriene.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12

Citește și: VIDEO Cum i-a spus Mihai Albu fiicei sale despre boala nemiloasă cu care s-a confruntat? Momentul în care a ales să îi spună adevărul. „S-a panicat, mi-a spus să mă fac bine.”

Citește și: Țara din Europa care a introdus o nouă regulă pentru turiști: Cine va purta costum de baie în afara plajei va risca amenzi de până la 500 de euro

Ce impact au noile modificări asupra călătorilor

Revenirea la restricțiile pentru lichide va avea un impact direct asupra călătorilor, mai ales asupra celor care sunt obișnuiți cu relaxarea acestor măsuri în ultimele luni. Totodată, standardizarea dimensiunilor bagajelor de mână ar putea aduce un beneficiu semnificativ pe termen lung, eliminând neclaritățile și taxele suplimentare pentru bagajele care nu corespund dimensiunilor variate ale companiilor aeriene.

Deși schimbările sunt deocamdată considerate temporare, pasagerii sunt sfătuiți să fie la curent cu noile reglementări și să se pregătească corespunzător pentru zborurile viitoare.

Citește și: Amendă uriașă pentru șoferii care transportă animale pe bancheta din față a mașinii

Astfel, noile reguli de călătorie impuse de Uniunea Europeană reflectă preocupările constante pentru securitate și eficiență în transportul aerian. În timp ce reintroducerea restricției de 100 ml pentru lichide poate crea disconfort pe termen scurt, inițiativele de standardizare a dimensiunilor bagajelor de mână ar putea îmbunătăți considerabil experiența de călătorie pentru pasagerii din UE în viitor.

 


În gala de duminică, lacrimile sunt cele care se năpustesc asupra concurenților din Casa Iubirii. Giuly, Robert, dar și Rebecca nu se mai pot abține și dau frâu liber sentimentelor apăsătoare. Patrick este în pericol de eliminare.