De la ce a izbucnit o explozie pe o navă din șantierul naval Midia. Incidentul s-a soldat cu trei victime

Author: Lavinia Medrea
Actualizat: 07 ian 2024, 03:45

De la ce a izbucnit o explozie pe o navă din șantierul naval Midia

Sursa: Antena 3 CNN - colaj Kanal D

O explozie a avut loc în această dimineață pe șantierul naval Midia.

Explozia de pe șantierul naval Midia a avut loc în timp ce se repara o navă. În urma incidentului, trei persoane au fost rănite.

De la ce a izbucnit o explozie pe o navă din șantierul naval Midia

ISU Dobrogea a declarat că, în urma evaluării medicale a celor trei persoane rănite, doar una dintre ele a fost dusă la Spitalul Judeţean Constanţa, cu arsuri, în stare de conștiență, unde a primit îngrijiri medicale.

De menționat este că victima este de origine română. 

ISU a mai menționat, de asemenea, că explozia ar fi avut loc, cel mai probabil, în urma unei acumulări de gaze.

Citește și: Cine sunt românii care și-au pierdut viața la granița dintre Canada și America. Au dat 3.000 de euro să treacă ilegal în SUA, dar au plătit mai scump cu viața

La locul incidentului au intervenit patru autospeciale de intervenţie, două ambulanțe ISU şi două ambulanțe SAJ, un echipaj de transport victime multiple, o descarcerare şi un echipaj CBRN.

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

„S-a confirmat că a avut loc o explozie, neurmată de incendiu, într-adevăr, şi trei persoane care au fost implicate sau au fost prezente la momentul în care a avut loc explozia.

Nava era ancorată la doc, se executau reparaţii, motiv pentru care a şi avut loc explozia, a fost vorba de o acumulare de gaze care s-au aprins. O persoană a fost transportată la spital, fiind vorba de două de cetăţenie română, una din echipajul navei”, a declarat Alexandru Costache, şef centru operaţional la ISU Constanţa.

Când a avut loc explozia de pe șantierul naval Midia

Azi, 7 aprilie 2023, în jurul orei 09:00, militarii din cadrul ISU Dobrogea au fost solicitați să intervină în cazul unei explozii pe o navă.

Citește și: Liban a lansat zeci de rachete spre Israel. Șase dintre ele au căzut pe teritoriul țării

Conform primelor informații, explozia a avut loc la un motor termic al unei nave din șantierul naval Midia.

În urma incidentului, trei persoane au fost rănite. Două dintre ele au suferit arsuri pe față, iar cea de-a treia a ajuns la spital pentru îngrijiri medicale.

„Explozia nu a fost urmată de incendiu, din primele informații. Momentan sunt trei victime, două cu arsuri la nivelul feței.”, au spus reprezentanții ISU Constanța.

Din fericire, în urma incidentului, nicio persoană nu a murit.

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.