De la ce vârstă se va putea obține permisul de conducere pentru categoriile C și CE. Legea a fost modificată

Author: Lavinia Medrea

Legea a fost modificată

Sursa: PixaBay

S-a modificat vârsta la care candidații pot obține carnetul de șofer pentru categoriile C și CE. Proiectul a fost votat în Parlament, iar legea a fost adoptată.

S-a modificat vârsta la care poți obține permis de conducere pentru categoriile C și CE ca o soluție pentru lipsa șoferilor profesioniști din România. Proiectul a trecut de votul Parlamentului, iar legea umrează să fie adoptată.

De la ce vârstă se va putea obține permisul de conducere pentru categoriile C și CE

Până acum, permisul pentru categoriile C și CE se puteau obține doar de către candidații care au 21 de ani împliniți.

Conform noii legi, românii pot obține carnetele de conducere începând cu vârsta de 18 ani. 

Citește și: Prima reacție a tatălui tânărului care a lovit 6 copii pe trecerea de pietoni. De ce a fugit acesta de la locul accidentului

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

„Veşti bune din Parlament pentru transportatori! Partidul Naţional Liberal are soluţia pentru combaterea deficitului de forţă de muncă al conducătorilor profesionişti din România.

Am scăzut vârsta minimă de obţinere a permiselor de conducere pentru categoriile C, CE si D, DE. Legea a fost aprobată astăzi de către Parlament prin proiectul de lege pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice”,
 a declarat Alina Gorghiu, preşedintele interimar al Senatului, după ce s-a adoptat legea.

Proiectul a fost adoptat deoarece multe firme de transport sunt deficitare când vine vorba de șoferi profesioniști.

Pe lângă asta, legea veche menționa că era nevoie și de experiență în șoferie pentru candidați.

Se dorește majorarea numărului de șoferi profesioniști

Autoritățile au declarat că pandemia de COVID-19 și războiul din Ucraina au afectat transporturile din România, dar se speră la o creștere a numărului de șoferi profesioniști.

Citește și: A murit un copil din cei șase care au fost loviți pe trecerea de pietoni, în Petroșani. Vinovat este un tânăr de 19 ani, beat și fără permis

„Industria Transporturilor Rutiere din România traversează de mulţi ani o criză a conducătorilor auto profesionişti. Aceasta s-a acutizat şi pe fondul instabilităţii provocate de pandemia COVID, războiul din Ucraina, dar şi de începerea aplicării Pachetului de Mobilitate 1. România se află printre ţările cele mai afectate, deficitul estimat de şoferi profesionişti fiind de aproximativ 71.000 de posturi” a mai declarat Alina Gorghiu.