De necrezut! Câți bani a scos un turist din buzunar pentru o ciorbă de burtă la ”împinge tava”, în Mamaia. Prețurile lasă de dorit

Author: Ana Dinu
Actualizat: 11 aug 2021, 12:05
Preturi exagerate pe litoralul romanesc

Situația de pe litoralul românesc nu este tocmai roz. Tot mai mulți turiști se plâng de prețurile exagerate de la mare. Oamenii au rămas șocați de sumele pe care trebuie să le plătească pentru cazare și mâncare.

O vacanță pe litoralul românesc a ajuns să coste cât o vacanță într-o stațiune exotică. În România, ești nevoit să scoți mai mulți bani pentru cazare și mâncare, asta dacă vrei să te bucuri de confort pe parcursul sejurului. Turiștii care merg pe litoralul românesc trebuie să știe că pentru a se răsfăța cu preparate culinare delicioase, trebuie să fie pregățiți să scoată din buzunar mai mulți bani ca de obicei.

Cât cost o ciorbă de burtă pe litoralul românesc

Turiștii care au optat pentru litoralul românesc ca destinație de vacanță au rămas șocați când au văzut cât trebuie să plătească pentru câteva zile de relaxare pe plaiurile mioritice. Dacă în alte țări turiștii optează pentru mâncăruri mai sofisticate, ei bine, în România, mâncarea tradițională este la mare căutare, în special, ciorba de burta, care se află printre mâncărcurile preferate ale turiștilor.

Chiar și pentru un bol cu ciorbă, românii trebuie să scoată din buzunar sume considerabile, mai ales dacă sunt în stațiunea Mamaia. Spre exemplu, dacă în Costinești pentru o ciorbă de burtă plătești 11 lei, în Mamaia, pentru același preparat trebuie să scoți din buzunar dublu. Mai exact, o ciorbă de burtă la „împinge tava” costă 27 de lei, iar dacă mai iei în calcul un ardei iute și/sau smântâna poți sări cu ușurință peste suma de 30 de lei pentru o porție.

Citeste si: Câți bani trebuie să scoată turiștii din buzunare pentru o masă pe litoralul românesc. Prețurile sunt revoltătoare

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Cât trebuie să plătești pentru trei mese pe zi în Mamaia

Pentru un sejur în Mamaia, stațiunea cea mai apreciată de pe litoralul românesc, îți poate scoate din buzunar sume nu tocmai infime.

Pe lângă cazarea extrem de scumpă, trei mese pe zi, bugetul ar putea avea foarte mult de suferit.

În Mamaia, micul de jun poate varia între 25-45 de lei, în funcție de locul unde decidenți să mâncați. Dacă mai optezi și pentru o cafea, cu ușurință poți scoate din buzunar chiar 50 de lei.

Dacă optezi pentru două feluri de mâncare, plus o băutură răcoritoare, poți scoate din buzunar, peste 100 de lei.

Însă, dacă mai vrei să iei și o gustare pe parcursul zilei, mai scoți din buzunar nu mai puțin de 25-40 de lei.

De asemenea, nici cina nu este prea ieftină, căci prețul poate ajunge tot la 100 de lei. Mai exact, pentru trei mese în stațiunea Mamaia scoți din buzunar între 300-350 de lei.

Citeste si: Vești proaste pentru turiștii de la malul mării! Se înăspresc măsurile de pe litoral. Controale în restaurante și mijloace de transport