De unde provin cerceii, tendinte 2020 si care sunt cei mai frumosi cercei din argint de la Hypnotica!

Author: O.P.

In zilele noastre, femeile, dar si barbatii, poarta cercei de tot felul: creole sau bobite simple, modele discrete sau cercei statement ... exista cercei pentru toate gusturile si stilurile. Cerceii insa nu sunt bijuterii din epoca moderna. Nu au nici macar doar cateva sute de ani, ci mult mai mult. De fapt, cei mai vechi cercei cunoscuti ar data de acum 7.500 - 8.000 de ani. Au fost descoperiti in Mongolia. De asemenea, si alte marturii despre cercei au ajuns pana la noi, indiferent ca vorbim despre documente, reprezentari sau obiecte. Astfel, se stie ca soldatii Imperiului Persan purtau cercei, la fel ca femeile din vremea faraonilor sau a grecilor. Strapungerea lobilor urcheilor este, fara indoiala, cea mai veche modificare corporala cunoscuta. De asemenea, este un obicei raspandit in intreaga lume. Dar a fost nevoie de timp pentru ca aceasta utilizare a acestei bijuterii sa se raspandeasca.

 

De fapt, in Evul Mediu, doar femeile aristocratice purtau cercei. In rest era considerat neadecvat sa iti gauresti urechile. Abia in secolul 18 aceste bijuterii au devenit cu adevarat la moda. In deceniile care au urmat, modelele de cercei s-au diversificat, facandu-le tot mai populare. Fetele poarta cercei inca de la cele mai mici varste. Stilurile de cercei urmeaza moda si sunt intotdeauna mai numeroase decat alte tipuri de bijuterii, la fel ca materialele folosite. Cerceii pretiosi sau fantasy, discreti sau exuberanti sunt acum parte din bijuteriile pe care le purtam in fiecare zi, indiferent de ocazie. Ei se pot asorta perfect tinutelor, coafurilor, dar si formei fetei. De asemenea, sunt purtati in zeci de moduri, adica piercing-ul nu mai este dedicat doar urechii.

 

Marinarii si pescarii purtau in mod traditional un cercel. De cele mai multe ori era un cercel de aur sau argint. Exista mai multe semnificatii ale acestui obicei. In Antichitate, cercelul era considerat ca un talisman care tinea la distanta naufragiile si inecurile. Grecii antici purtau, de asemenea, un cercel de aur, astfel incat sa il poata plati pe Charon, luntrasul care ii trecea peste raul Styx. Aceasta credinta s-a perpetuat de-a lungul secolelor, iar marinarii si-au pastrat obiceiul de a purta un cercel din metal pretios, uneori chiar impodobit cu pietre sau perle. Nu numai ca ii proteja in timpul calatoriilor lungi si periculoase, dar, de asemenea, reprezenta o comoara care putea fi incasata in caz de nevoie. Un cercel de aur era folosit pentru a plati inmormantarea unui marinar mort, departe de casa.

 

Piercingul urechii era, de asemenea, considerat un rit de trecere. Acesta este motivul pentru care tinerii marinari, care intrau intr-un echipaj nou, isi puneau cercei pentru a dovedi apartenenta lor la grup. Cercelul, cu forma inelara, materializa si „logodna” dintre marinar si ocean. Mai mult, in epoca marilor navigatii, purtarea cercelului a fost rezervata marinarilor care traversau Capul Horn. Doar marii aventurieri puteau purta aceasta bijuterie.

 

Dupa cum vedem, cerceii nu sunt o podoaba strict feminina. Insa, in ziua de azi, femeile sunt cele care ii poarta des, mai ales pe cei cu modele fanteziste. Cerceii pot fi gasiti pe diferite site-uri care ofera bijuterii. Magazinul online Hypnotica ofera produse de calitate, la preturi foarte acceptabile. Aici vei descoperi o gama diversificata de cercei din argint, dar si alte bijuterii rpecum bratari, coliere, inele si chiar seturi intregi. Insa, pentru ca am inceput sa vorbim despre bijuteriile care strapung urechile, trebuie sa recunoastem ca cei mai frumosi cercei de la Hypnotica te asteapta sa ii descoperi. Insa, daca este sa ne luam dupa tendinte, putem spune ca multe modele de cercei retro sunt anul acesta in voga. O revenire spectaculoasa o au creolele, mai mici sau mai mari, amintind chiar de cerceii purtati de marinarii despre care am vorbit mai sus.

 

Cand vine vorba de cercei, creolele au o reputatie nu prea buna, deoarece sunt considerate necorespunzatoare si putin feminine. Dar, in realitate, cerceii de tip creola sunt accesorii clasice care nu au fost niciodata demodate si care sunt la fel de relevante in zilele noastre ca in zilele disco din anii ‘60 si ‘70. Creolele pot fi purtate la tinute super retro, ca un omagiu adus divei disco, Donna Summer.

 

Creolele atrag atentia. Acesti cercei au o capacitate ciudata de a atrage privirea. Dar spre deosebire de un cercel statement sau alt model de cercel, cerceii creola au forma unui cerc si, prin urmare, sunt complementari maxilarului si pometilor, definindu-ti mult mai bine trasaturile.

 

Ai fi surprinsa cate vedete au purtat vreodata cercei de tip creola. Lista include persoane precum Jennifer Lopez, Rihanna, Miley Cyrus si sunt sigur ca exista si altele. Insa, una dintre celebritatile care a facut din nou vedete creolele este Khloe Kardashian si nu se teme sa ii arate in aproape toate aparitiile ei. Cerceii creola sunt disponibili in modele unice pe site-ul Hypnotica. Vei gasi forme inovatoare cu forma clasica si decoratiuni sau accesorii suplimentare pentru a-i face sau a-i ingloba in tinute unice si originale.

 

Insa, pe site vei gasi si alte tipuri de cercei. Nu toate doamnele sau domnisoarele doresc sa poarte totusi creole. Daca preferi alte tipuri de cercei, vei gasi si alte tipuri de astfel de bijuterii. Alte modele includ strasuri, rasuciri si chiar lanturi. In plus, este disponibila si o gama diversificata de bratari, coliere, pandantive, inele si seturi intregi ce pot constitui atat achiztii personale extraordinare, cat si cadouri ce vor fi binevenite in orice ocazie. Indiferent de stilul tau sau de ocazia pentru care ai nevoie de o bijuterie, exista ceva pentru tine pe acest site minunat!

 

 

Taguri:

Pe măsură ce toamna își face simțită prezența, România se confruntă cu una dintre cele mai grave crize agricole din ultimii ani. O zonă grav afectată este Câmpia Bărăganului, mai exact zona Amara.