De unde provine frica de a zbura cu avionul. Cum o poți învinge

Autor: Denisa Irimia

De ce le este oamenilor frica sa zboare cu avionul

Sursa: freepik

Frica de avion nu este nimic ieșit din comun deoarece o parte foarte mare din oameni suferă de aceasta.

Cu toate că zborul cu avionul este unul dintre cele mai sigure, majoritatea persoanelor suferă de această frică.

Citește și: Urări pentru Ziua Bărbatului 2024: Mesaje pentru această zi specială

De ce apare frica de a zbura cu avionul

Alexandru Geică, un pilot comandat și fondator al unei campanii aeriene, a zburat de peste 13.000 de ori și a vorbit liber despre motivele pentru care oamenii suferă de această frică de a zbura cu avionul.

Această frică de avion este numită aviofobie, iar noi, oamenii, suntem obișnuiți să trăim pe pământ și această frică de zbor este naturală. Chiar și piloții de avion au trecut prin această experiență și s-au luptat cu ea.

„Teama de avion este normală, cu frica trebuie să lucrăm”, mărturisește Alexandru Geică, conform adevărul.

Citește și: “Sunt viu”. Mesajul transmis de Florin Piersic de pe patul de spital. Care este starea de sănătate a marelui actor

Cum poți învinge teama când trebuie să zbori cu avionul

Conform spuselor lui Alexandru Geică, frica de avion provine din lipsa de control, dar și din lipsa de cunoaștere, pentru că este ceva nou pentru fiecare persoană. Cu toate acestea oamenii cunosc foarte puține detalii despre avion, iar acest detaliu amplifică teama.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

„Probabil din lipsa de control, oamenii au această teamă de zbor. Pe lângă asta, există lipsa de cunoaștere, pentru că nu li s-au explicat foarte multe detalii: cât de reglementată este această meserie, sau nu neapărat meserie, zborul propriu-zis. Prin câte stagii de pregătire trece un pilot, un tehnic. Câte sisteme redundante esențiale există. De exemplu pe partea de generator sau de hidraulic avem trei sisteme, care se acoperă unul pe altul: 2 principale, unul în stand-by.

Detalii de genul acesta duc la lipsă de cunoaștere și la teama de zbor”, a spus specialistul.

Acesta a mai adăugat că majoritatea persoanelor nu au intrat niciodată într-o cabină, dar în momentul în care își dau seama că totul este sub control, se liniștesc.

„Am observat că ei nu au intrat niciodată în cabină și se gândesc că oare e ca în filme? După ce văd cât de controlat este totul, cât de calmi sunt piloții, că ei fac asta ca nici măcar o secundă fie ceva care nu este sub control,

se liniștesc. Am zburat și cu oamenii care au făcut atac de panică. Au luat niște zahăr, apă”, a mai povestit pilotul.

În cazul în care există persoane care se întreabă de ce se ține telefonul pe mod evion, ei bine, pilotul Alexandru Geică ne-a oferit explicația. Se pare că pot interfera anumite unde și frecvențe din mediul GSM cu celelalte, iar la sol există diverse stații care emit semnale.

Ei bine, pentru ca acele semnale să nu fie bruiate, oamenii trebuie să își dea telefonul pe mod avion.

„Pot interfera anumite unde și frecvențe din mediul GSM cu celelalte care controlează...avem stații la sol care ne emit nouă semnale. Pentru a nu bruia acel semnal se impune închiderea telefoanelor Nu s-a dovedit științific un număr de telefoane aprinse care să influențeze, dar pot bruia, pot da fluctuații pe pantă și pe direcția unui avion care este la aterizare”, a mai adăugat Alexandru Geică.