Dealer auto vs. parc auto: Riscuri și avantaje

Author: Diana Tilă

Vrei să-ți schimbi mașina? După cum știm cu toții, cumpărarea unei mașini este o decizie importantă care necesită o analiză mai atentă. Iar locul de unde o cumperi va influența întregul proces de achiziție. Fie că vrei să achiziționezi o mașină nouă sau rulată, ai două opțiuni la îndemână: un dealer auto și un parc auto. Ambele variante au avantajele și dezavantajele lor, iar alegerea depinde în mare măsură de preferințele și nevoile tale. Află care sunt acestea pentru a te asigura că iei o decizie informată, pe care nu o vei regreta mai târziu.

Dealer auto - siguranță și servicii complete

De cele mai multe ori, achiziționăm mașini de la dealeri auto pentru că ne dorim mașini noi sau aproape noi care să beneficieze de garanție. Acestea vin de obicei cu garanții extinse și diverse pachete de întreținere care ne oferă liniște sufletească. Dealerii autorizați au standarde stricte de calitate. Mașinile rulate trec prin inspecții riguroase înainte de a fi puse la vânzare, astfel că riscul de a cumpăra o mașină cu defecte este unul aproape nul. Majoritatea dealerilor auto, precum dealer MG Romania, oferă opțiuni de finanțare și oferte speciale, precum și posibilitatea de buy-back drept avans pentru achiziționarea unei mașini. Dacă vrei o mașină nou-nouță, cu mirosul specific din fabrică, un dealer auto este cu siguranță o alegere excelentă.

Unul dintre principalele dezavantaje în reprezintă însă prețul. Mașinile tind să fie mai scumpe comparativ cu cele din parcurile auto. Iar negocierea prețului mașinii poate fi și ea mai dificilă. Totodată, poate fi dificil să găsești exact modelul pe care ți-l dorești datorită un parc auto mai restrâns. 

Parc auto - prețuri atractive și flexibilitate

Principalul avantaj al achiziționării unui vehicul dintr-un parc auto îl reprezintă prețul. Mașinile de aici sunt, de obicei, mai ieftine decât cele de la un dealer. Acest factor poate fi decisiv dacă ai un buget mai strâns. Pentru că parcurile auto au o mai mare varietate de opțiuni, de la modele mai vechi la modele mai noi, găsești numeroase branduri și tipuri de vehicule la un loc. În plus, proprietarii de parcuri auto sunt adesea mai flexibili în privința prețurilor și sunt dispuși să negocieze pentru a încheia o vânzare.

Cu toate aceste avantaje, achiziționarea unei mașini dintr-un parc auto vine prezintă și câteva riscuri. Majoritatea mașinilor nu beneficiază de garanție. Sau primesc garanție doar 3-6 luni ori un anumit număr de km și doar pe anumite componente. De asemenea, nu ai certitudinea unui istoric elocvent. Este posibil ca anumite mașini să fi suferit daune majore și să fi fost implicate în accidente. Parcurile auto oferă de obicei servicii mai puține decât dealerii, cum ar fi finanțare sau asigurări.

Indiferent dacă alegi un dealer sau un parc auto, înainte de a merge la cumpărături, stabilește-ți un buget, alege câteva modele care te interesează și informează-te despre caracteristicile fiecăruia. Cere un raport istoric dacă optezi pentru o mașină rulată și fă o probă de condus pentru a te asigura că te potrivește stilului tău. În final, ține cont de avantajele și dezavantajele fiecărei opțiuni prezentate mai sus. Vei găsi mașina perfectă pentru necesitățile tale fără a întâmpina prea multe probleme.

 


Episodul de azi al serialului „Totul pentru familia mea” este difuzat la Kanal D, luni, începând cu ora 20:00. Îl poți urmări și online, live pe kanald.ro.