Deci, vrei să cumperi o mașină? Ce trebuie să știți înainte de a vizita dealerul

Author: Bogdan Frațilă

Pentru a afla cum să cumperi o mașină, trebuie să privești dincolo de timpul de accelerație de la zero la șaizeci de kilometri

Sursa: PixaBay

Pentru a afla cum să cumperi o mașină, trebuie să privești dincolo de timpul de accelerație de la zero la șaizeci de kilometri

Pentru a afla cum să cumperi o mașină, trebuie să privești dincolo de timpul de accelerație de la zero la șaizeci de kilometri sau de numărul de kilometri pe care îl poate parcurge o baterie. Este vorba despre a decide dacă aveți cu adevărat nevoie de roți noi, să înțelegeți ce vă puteți permite și să știți cum să alegeți între o mașină de ocazie și una nouă.
Mașinile sunt atât de implicate în mistica americană, încât este greu să ții cultura populară departe de decizia ta.

Poate că ideea unei mașini noi vă trezește amintiri din acea excursie cu mașina pe care ați făcut-o în facultate sau o imagine a unui simbol de la Hollywood alergând pe autostradă. Din nefericire, romantismul îi determină uneori pe oameni să își asume mai mult decât poate suporta portofelul lor.

Faceți un test drive

Înainte de a da cu piciorul în orice anvelopă, puneți-vă câteva întrebări:
Aveți cu adevărat nevoie să vă înlocuiți vehiculul actual? Nu lăsați invidia față de mașina nouă și strălucitoare a prietenului dvs.

să vă influențeze decizia. Mașinile de astăzi tind să dureze mai mult ca niciodată, proprietarul mediu păstrându-și vehiculul mai mult de un deceniu. Dacă mașina dvs. este mai nouă, fiți sincer cu privire la necesitatea reală de a o înlocui. De exemplu, dacă costurile de reparații încep să se adune- până la punctul în care costă mai mult decât o rată lunară pentru mașină- acesta ar putea fi un motiv întemeiat.

Ar trebui să vă cumpărați o mașină electrică? Atunci când costurile benzinei cresc vertiginos, vehiculele electrice devin tentante. Amintiți-vă, totuși, că mașinile electrice tind să coste mai mult și ar putea fi nevoie de mai mulți ani de economii de combustibil pentru a ajunge la un echilibru. Cele mai multe vehicule electrice noi au prețuri care depășesc cu mult 40.000 de dolari. De asemenea, este greu să găsești unele de ocazie- încercați să găsiți o Tesla de ocazie, de exemplu.

Dacă doriți să economisiți combustibil, luați în considerare un hibrid folosit, care ar trebui să fie mai ieftin și mai ușor de găsit.

De ce caracteristici aveți nevoie? Mașina dvs. veche nu are caracteristici moderne de siguranță, cum ar fi o cameră de rezervă, indicatoare de unghi mort sau asistență la schimbarea benzii de rulare? Acestea ar putea fi motive întemeiate pentru a înlocui un vehicul, mai ales dacă cumpărați unul pentru un șofer tânăr, cum ar fi un adolescent sau un copil de vârstă universitară, sau dacă vă aflați într-un cartier în care se joacă

mulți copii.

Cât de mult vă puteți permite? Pe măsură ce costurile cresc, ceea ce vă puteați permite anul trecut s-ar putea să nu mai fie realizabil. Accesibilitatea ar trebui să includă suma pe care o puteți avansa, precum și plata lunară. Mulți experți financiari sugerează să nu dedicați mai mult de 10% până la 15% din bugetul lunar pentru plățile auto.

Se va adăuga la costurile de asigurare? Costurile asigurării auto sunt calculate în funcție de marcă și model, de istoricul de conducere, de vârstă, de sex (îmi pare rău,

băieți- femeile au mai puține accidente), de numărul de kilometri pe care îi parcurgeți și chiar de locația dumneavoastră (accidentele sau furturile sunt mai frecvente în anumite zone decât în altele). O mașină mai ieftină, care are mai puține șanse să fie furată sau să necesite reparații costisitoare, ar putea să vă economisească la asigurare, iar o mașină mai veche, folosită, ar putea să nu aibă nevoie de acoperire pentru coliziune (deși s-ar putea să fiți penalizat dacă nu are caracteristici moderne de siguranță). Comparați costurile de asigurare înainte de a cumpăra o mașină.

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Folosită sau nouă? Prețurile mașinilor au explodat în timpul pandemiei COVID-19, prețul mediu al mașinilor noi depășind 47.000 de dolari. Prețurile mașinilor de ocazie sunt în medie de 27.000 de dolari. Vechea zicală- deprecierea mașinii începe în momentul în care o scoți din parcare- este încă un fapt, așa că decideți dacă "mirosul de mașină nouă" merită cu adevărat banii în plus. O mașină second-hand a suferit deja cea mai mare depreciere, așa că, dacă găsiți una veche de câțiva ani și cu un kilometraj relativ mic, ar putea fi locul ideal pentru dumneavoastră. Dar o mașină de ocazie ar putea să vă afecteze cu costuri de reparații timpurii, așa că asigurați-vă că îi verificați istoricul, inclusiv lucrurile mărunte, cum ar fi cât de mult a mai rămas din banda de rulare pe anvelope și când a fost înlocuită ultima dată bateria.

Cum veți folosi mașina? Pentru o mașină "de oraș", ați putea dori ceva mic și ușor de parcat. Dacă veți face multe călătorii lungi, economia de combustibil și confortul devin esențiale. Mulți oameni cheltuiesc mai mult pe SUV-uri sau crossovere pentru că sunt elegante și pot transporta multe bagaje. Dar aceste mașini asemănătoare camioanelor tind să fie mai scumpe și să aibă un consum mai mic de combustibil. Înainte de a sări la rampă, gândește-te dacă un sedan mic s-ar potrivi la fel de bine nevoilor tale.

Faceți cercetări

Creați o foaie de calcul cu mașinile care îndeplinesc majoritatea nevoilor dvs. și stabiliți prioritățile în funcție de "trebuie să le aveți", "chiar vreau" și "wow, ar fi grozav". Printre resursele bune se numără Consumer Reports, Edmunds, Kelley Blue Book sau revistele auto populare care analizează și compară modelele.
Dacă sunteți ca mulți alții, prețul este un considerent cheie. Unii producători auto oferă prețuri nenegociabile. Alții urmează o abordare mai tradițională, ceea ce înseamnă că dealerii se vor târgui cu dumneavoastră. Căutați reduceri auto și stimulente din fabrică, deoarece unele anotimpuri ale anului tind să fie mai bune decât altele.
În zilele noastre, nu ducem lipsă de resurse online care să vă spună prețurile medii de vânzare ale mașinilor noi, ratingurile de siguranță și de performanță și proiecțiile privind valoarea de revânzare. Dacă cumpărați mașini second-hand, puteți verifica istoricul unui vehicul potențial introducând numărul de identificare al vehiculului (VIN).
În mod tradițional, mașinile noi ieșeau pe piață toamna, iar dealerii erau nerăbdători să își elibereze loturile de modelele vechi. Acest lucru nu este întotdeauna adevărat în prezent, dar, în general, oamenii sunt mai puțin dornici să alerge la dealerul auto în lunile reci și gri de iarnă. S-ar putea ca nici dumneavoastră să nu fiți entuziast, dar ar putea fi momentul în care apar chilipirurile.
Odată ce ați redus la zero câteva posibile alegeri de mașini noi și second-hand, ați putea crede că partea cea mai grea este gata. Pentru mulți dintre noi, însă, cea mai dificilă decizie este să ne dăm seama cum să ne finanțăm mașina. Cât de mare este avansul pe care îl puteți plăti și ce fel de dobândă este disponibilă? Este finanțarea prin intermediul dealerului cel mai bun pariu sau puteți obține o finanțare mai bună prin intermediul băncii dumneavoastră (sau al băncii mamei și tatei)? Sunteți mai aproape de a primi cheile de la mașină, dar mai sunt încă câteva ture înainte de a ajunge la linia de sosire pentru cumpărarea unei mașini.

Citește și: Ghidul tău pentru stabilirea unui buget lunar! Afla ce trebuie sa faci

Citește și: Lumea are nevoie de mașini electrice ieftine, dar nu e asa usor!

Citește și: Apar noi cerințe mai drastice pentru viitorii șoferi: Permisele auto se vor obține mai greu