Elon Musk a decis să meargă într-o zonă în care oamenii consideră că este cea mai mare radioactivitate și să consume alimente de acolo pentru a convinge că nu e niciun pericol.
„Pentru cei care cred (n.r.: în mod eronat) că există un risc de radiații, alegeți cea mai riscantă locație. Voi merge acolo și voi mânca alimente cultivate local, televizat”, a scris Elon Musk pe Twitter.
Elon Musk a insistat că toate centralele nucleare trebuie repornite, în condițiile în care unele au fost oprite din pricina războiului Rusia- Ucraina. Musk a insistat și ca producția celor care sunt încă operaționale să crească, având în vedere că războiul din Ucraina a afectat serios funcționarea centralelor nucleare.
Oamenii se tem că s-ar putea produce o nouă catastrofă nucleară, precum cea de la Cernobîl, din 1986. Elon Musk a fost criticat pentru că a cerut ca centralele nucleare să fie pornite.
Elon Musk a făcut, recent, apel și ca producția de petrol și gaze să fie crescută în SUA în condițiile în care vor scădea importurile de petrol și gaze din Rusia pe fondul declanșării războiului în Ucraina.
Elon Musk a ajutat Ucraina cu serviciile de internet
Patronul Tesla, Elon Musk, a răspuns pozitiv atunci când ucrainenii i-au cerut ajutorul legat de rețeaua lor de internet.
Serviciile de internet ucrainene aveau probleme din pricina atacurilor numeroase ale rușilor.
Elon Musk a anunțat, la 10 ore distanță după ce Ucraina i-a cerut ajutorul, că rețeaua de sateliți Starlink ai SpaceX a devenit activă în țara atacată de Rusia.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi
„Serviciul Starlink este acum activ în Ucraina. Mai multe terminale sunt pe drum”, a scris Elon Musk pe Twitter, la 10 ore de la solicitarea oficială transmisă de vicepremierul ucrainean Mykhailo Fedorov, care are și funcția de ministru al transformării digitale din Ucraina.
Astăzi este cea de a 13-a zi a războiului purtat de Rusia în Ucraina.
Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, s-a arătat dispus să negocieze cu Rusia. În privința unei posibile aderări la NATO, Zelenski a precizat că a înțeles că Alianța nord-atlantică nu e pregătită să primească Ucraina.
„În legătură cu NATO, m-am liniștit cu mult timp în urmă, după ce am înțeles că NATO nu este pregătită să accepte Ucraina pentru că alianței îi este frică de chestiuni controversate si de o confruntare cu Rusia. Și nu vreau să fim țara care cere asta în genunchi, nu vreau să fiu acel președinte”, a declarat Zelenski la ABC News.
Citeste si: Prețul gazelor în Europa, la un nou maxim istoric! Luni gazul a avut o creștere de 79%!