Decizia luată de soțul Ilenei Stana Ionescu: Va fi incinerată. Cu ce explicații vine acesta: „Așa a vrut Ileana”

Autor: Diana Ghita
Actualizat: 05 iul 2024, 11:21

Ileana Stana Ionescu nu va fi înhumată

Sursa: Facebook

Luni, pe data de 8 iulie, trupul neînsuflețit al Ilenei Stana Ionescu va fi incinerat, conform deciziei soțului ei, Andrei Ionescu.

Într-un interviu pentru Click!, Andrei Ionescu, soțul Ilenei Stana Ionescu, a explicat că, de fapt, actrița și-a dorit incinerarea, pentru a fi lângă mama ei, care a plecat din această lume în același mod.

De ce va fi incinerată Ileana Stana Ionescu

Actrița va fi incinerată la opt zile după decesul său, în ciuda tradiției de a odihni marile personalități ale teatrului și filmului românesc la Bellu: „Luni, Ileana mea va fi incinerată.

Așa a vrut Ileana, pentru că mămica ei este tot incinerată și și-a dorit să fie lângă ea. Avem o casetă în cimitirul crematoriului vechi. Iar eu voi fi lângă ele, și eu doresc să fiu incinerat, sunt mii de urne acolo!

Mulți mă întreabă de ce nu am înmormântat-o pe Aleea Artiștilor, la Cimitirul Bellu, însă acolo nu mai sunt locuri. Cine vrea să îi aducă o floare o poate face și la crematoriu, unde va avea urna.

De ce va fi incinerată, atât de târziu, după 8 zile? Pentru că l-am așteptat pe fiul nostru să se întoarcă din America, sâmbătă vine, de-abia a găsit bilet de avion!”. 

Citește și: Primele imagini de la priveghiul regretatei actrițe Ileana Stana Ionescu. Șotul acesteia și-a exprimat regretul: „Prea puțini au venit să îi aducă o floare”

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Miracolul prin care Lidia Buble a fost vindecată de psoriazis, după ce tratamentele medicilor nu au dat niciun efect. „Voi nu le vedeți pentru că le acopeream cu haine. Efectiv am fost vindecată.”

Decizia incinerării Ilenei Stana Ionescu nu este văzută cu ochi buni

Actorul Silviu Biriș, fost coleg de scenă și absolvent de Teologie, a criticat vehement decizia de incinerare, întrucât o consideră un act de cruzime. Biriș a insistat asupra importanței tradițiilor creștine și a argumentat că înhumarea este modul adecvat de a trata trupurile celor decedați. 

„Incinerarea este o barbarie.

Este credința fiecăruia, despre incinerare. E o pseudo-credință. Hristos nu a fost incinerat. Aceleași lucru l-am spus și despre Cristina Țopescu sau despre Sergiu Nicolaescu. Familiile lor vor da socoteală pentru asta. Îmi pare rău. Una este să respecți o dorință bună și alta e să împlinești o dorință trăsnită. Iartă-mă, Doamne!(...) Din lut ești și din lut ai fost luat, în lut te vei întoarce! Nu dăm noi peste cap firescul”,  a spus fostul coleg al regretatei actrițe, potrivit sursei citate.

Citește și: Înmormântarea Ilenei Stana Ionescu se amână! Motivul pentru care marea actriță NU va mai fi condusă marți pe ultimul drum

Însă, cu toate acestea, soțul Ilenei Stana Ionescu a subliniat că nu este interesat de opiniile celor care consideră că incinerarea nu este o practică creștinească: „Nu mă interesează reviziile preoților, ce spun ei, eu le am pe ale mele.

Moartea este o etapă firească finală a unei nașteri, este finalul, nimeni nu scapă. Noi am trăit frumos, nu avem reproșul vieții”.

Ileana Stana Ionescu a murit duminică, pe data de 30 iunie, la onorabila vârstă de 87 de ani, după o viață dedicată actoriei, domeniu în care a devenit o personalitate emblematică, la nivel național.