Decizia luată în privința medicului Dan Tesloianu, acuzat că reutiliza stimulatoare cardiace de la persoanele care nu mai erau în viață

Autor: Andreea Buinoschi

Unele persoane au și murit din cauza stimulatoarelor cardiace care le-au fost remontate de la persoanele decedate

Sursa: Ziarul de Iași

Medicul Dan Tesloianu a fost acuzat că monta pacienților stimulatoare cardiace de la persoanele decedate. Câțiva dintre pacienții săi și-au pierdut viața, iar cercetările continuă în acest caz.

Medicul Dan Tesloianu este acuzat că remonta stimulatoare cardiace de la persoanele decedate, deși știa că acestea nu mai pot fi utilizate și că pun în pericol viața celor care le primesc.

Medicul Dan Tesloianu a fost plasat în arest la domiciliu

Cercetările în acest caz continuă, mai ales că unele persoane au și murit din cauza stimulatoarelor cardiace care le-au fost remontate de la persoanele decedate.

În acest caz, a fost deschis un dosar penal, iar cercetările continuă.

Ieri, 13 aprilie, Tribunalul București a decis ca medicul Tesloianu să fie plasat în arest la domiciliu, însă decizia nu este una definitivă și poate să fie contestată la Curtea de Apel București. Acesta a fost reținut pe data de 17 februarie de către Parchetul General, pe data de 18 februarie fiind arestat preventiv pentru o perioadă de 30 de zile.

Conform acuzațiilor aduse de procurori, acesta a reutilizat 238 de stimulatoare cardiace sau defibrilatoare care nu se știe de unde provin sau care au fost luate de la cadavre.

Mai mult decât atât, în perioada 2017-2022, medicul Tesolianu a creat o adevărată rețea, care facilita furnizarea din partea altor medici a stimulatoarelor cardiace provenite de la cadavre. Ulterior, acesta le reimplanta, bineînțeles, contracost, fără ca pacienții să știe de unde provin acestea.

Citește și: Fostul președinte al Colegiului Medicilor din Iași, de partea medicului Tesloianu, care a montat stimulatoare cardiace de la cadavre. Mai multe persoane și-au pierdut viața în urma intervenției

Pentru un astfel de dispozitiv, cei care îi treceau pragul trebuiau să scoată din buzunar între 2.000 și 3.000 de euro și, în multe cazuri, nici nu aveau nevoie de dispozitivele respective.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Mai multe persoane și-au pierdut viața din cauza medicului Tesloianu

Mai multe persoane au murit  în urma stimulatoarelor cardiace remontate de medicul Tesloianu și, printre ele, se numără și un bărbat, în vârstă de 37 de ani. Acesta a murit chiar de ziua fiice sale, iar prețul plătit pentru intervenția respectivă a fost de 3.000 de euro.

„El simţea că ultimul nu a fost ce trebuia, parcă din ce în ce mai rău se simţea.

Dumnezeu îi mare şi poate se face dreptate. Au rămas copiii fără tată. Şi îmi e tare greu. 3.000 de euro.

Citește și: Încă o pacientă a doctorului Tesloianu a murit azi-noapte la spital. Medicul îi montase anul trecut un stimulator cardiac

I-au spus că ceasul ăla trebuie să-l aducă din Cehia, dar eu nu cred. I-a pus prima dată unul, apoi, după două zile, i l-a schimbat. De patru ori, să-l taie în acelaşi loc. Bătaie de joc!”, a declarat soția acestuia, conform observatornews.ro.

În urmă cu aproximativ o lună, zeci de persoane au dat mai multe declarații, ore în șir, unei echipe de anchetatori din Capitală, în ceea ce îl privește pe medic.

 

 

Taguri:

Alexandra nu vede cu ochi buni apropierile dintre Gagea și Virginia, așa că reacționează. Andreea Mantea a întrebat-o dacă este geloasă pe cei doi, însă concurenta de la „Casa iubirii” neagă cu vehemență.