Decizia neașteptată luată de familia lui Nicu Covaci în legătură cu înmormântarea artistului. Când și unde își pot lua fanii rămas bun de la legendarul solist al trupei Phoenix

Autor: Diana Bostan

Înmormântarea lui Nicu Covaci va fi privată.

Sursa: Facebook: Nicu Covaci

În urma decesului lui Nicu Covaci, fondatorul legendar al trupei Phoenix, familia și membrii formației au anunțat că ceremonia de înhumare va fi una privată.

Potrivit unui comunicat postat duminică pe pagina oficială de Facebook a trupei Phoenix, fanii vor avea ocazia să-și ia rămas bun de la „Marele Urs” într-un cadru limitat.

Citește și: Nicu Covaci, omagiat de zeci de motocicliști în Piața Constituției. Fanii au adus flori și au aprins candele

Înmormântarea lui Nicu Covaci va fi privată

Priveghiul va avea loc la Filarmonica de Stat din Timișoara, în zilele de marți și miercuri. Astfel, fanii vor putea aduce omagiu lui Nicu Covaci marți, între orele 11:00 și 20:00, și miercuri, între 9:00 și 17:00. Începând cu ziua de luni, sicriul cu trupul neînsuflețit al artistului va fi depus la Filarmonica din Timișoara, a confirmat primarul Dominic Fritz.

Citește și: Mesajul dureros postat de Dan Negru după moartea lui Nicu Covaci: „L-am rugat să mă lase să înregistrez discuția noastră”. Conversația telefonică memorabilă dintre vedeta Kanal D și solistul trupei Phoenix

„Îmbrățișări și Condoleanțe tuturor...Ceremonia de Adio a lui Nicu se va desfășura acasă, în Timișoara, la Filarmonica de Stat. Vă puteți lua rămas bun, Marți între orele 11.00- 20.00 și Miercuri între orele 9.00- 17.00. Ceremonia de înhumare este privată. Ne vedem acolo! Formația Phoenix”, este mesajul postat pe pagina de Facebook a trupei.

În plus, pentru a permite și altor admiratori să își exprime regretul și respectul, Casa de Cultură din Timișoara va organiza o expoziție foto dedicată lui Nicu Covaci.

În cadrul acestei expoziții, va fi deschisă și o carte de condoleanțe, care va rămâne disponibilă pentru public pe o perioadă mai lungă, oferind astfel oportunitatea tuturor celor care l-au admirat să își lase gândurile și amintirile în memoria artistului, notează Antena3CNN.

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii

Citește și: Adriana Bahmuțeanu a vorbit despre discriminările de care a avut parte din copilărie. Cum le-a depășit vedeta? „Cioara a ajuns în vârful pomului și tu ai rămas cărăuș de ziare.”

Nicu Covaci, o figură emblematică a muzicii rock românești, a decedat pe 2 august, lăsând în urmă o moștenire culturală vastă și un gol imens în inimile fanilor săi. 

Vedetele și apropiații lui Nicu Covaci au umplut internetul cu mesaje de condoleanțe

După dispariția neașteptată a lui Nicu Covaci, fondatorul trupei Phoenix, care a decedat pe 2 august, lumea muzicală românească a fost copleșită de tristețe.

Vedetele din România și-au exprimat respectul și admirația pentru artistul care a lăsat o amprentă de neșters în istoria muzicii rock. Iată câteva dintre mesajele emoționante publicate de celebrități în memoria lui Covaci:

Loredana Groza, care a avut ocazia să cânte alături de Nicu Covaci, a postat un mesaj plin de nostalgie și recunoștință: „A plecat dintre noi prea devreme o legendă a rock-ului românesc, Nicu Covaci… fondatorul trupei Phoenix.

Am avut șansa să cânt alături de Nicu Covaci… O experiență de neuitat! Te voi purta mereu în inima mea! 💔 R.I.P.”

Citește și: Unde și când va fi înmormântat legendarul Nicu Covaci. Slujba va fi oficiată de Mitropolitul Banatului

Mircea Baniciu, fost membru al trupei Phoenix în anii '70, a publicat un mesaj în care își amintește cu drag de vremurile petrecute alături de Covaci: „Să păstrăm amintirile frumoase ale unor vremuri care ne-au marcat pe toți. În imagini- Nicu Covaci, Mircea Baniciu, Josef Kappl, Costin Petrescu și Valeriu Sepi.”

Ștefan Bănică, cunoscut artist și apreciat de publicul românesc, a adus un omagiu profund, subliniind importanța și influența lui Nicu Covaci: „Trăim într-o vreme când termenii ca ‘vedetă’ sau ‘legendă’ nu mai au conținut, deși se vehiculează des. Dar, în cazul lui Nicu Covaci, își păstrează sensul, greutatea și strălucirea! Drum lin către stele, LEGENDĂ a rock-ului românesc!”