Decizie de ultim moment la înmormântarea lui Nicu Covaci! De ce nu vrea familia să respecte ultima dorință a artistului: „Trupa nu a avut niciodată un cuvânt de spus”

Autor: Laura Macovei
Actualizat: 06 aug 2024, 15:44

Ultima dorință a lui Nicu Covaci a fost ca trupul său să fie incinerat

 
Sursa: Facebook

Nicu Covaci a dorit ca trupul său să fie incinerat, însă joi va avea loc înmormântarea legendei rock-ului românesc, după cum a decis familia acestuia.

Familia lui Nicu Covaci a ales să îl înmormânteze pe acesta conform tradiției creștin-ortodoxe, contrar a ceea ce și-ar fi dorit solistul.

Citește și: Care a fost ultima dorință a lui Nicu Covaci: „Asta vom face” Înmormântarea artistului va fi una privată, fără onoruri militare

De ce nu respectă familia Covaci ultima dorință a artistului

Marți și miercuri, toți cei care l-au cunoscut și apreciat pe Nicu Covaci sunt așteptați să îi aducă un ultim omagiu la Filarmonica din Timișoara celui ce a fost solistul trupei

Phoenix și o legendă a rock-ului românesc.

Deși ultima sa dorință a fost ca trupul său să fie incinerat, familia lui Nicu Covaci a decis să organizeze o înmormântare conform tradiției creștin-ortodoxe.

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii

Citește și: VIDEO Oana Niculescu Mizil, despre motivul despărțirii de fostul partener de viață. „Dumnezeu îmi este martor că am încercat foarte mult.”

Costin Adam, solistul trupei Phoenix, a confirmat dorințele artistului, iar acestea ar fi trebuie îndeplinite, însă nu putea trupa să decidă, mai spune acesta.

„Dorința lui Nicu este literă de lege pentru noi. În ultimele sale momente a spus că dorește să continuăm cu Phoenix, pentru că nu a luptat 62 de ani ca să se piardă Phoenix-ul. Apoi, dorința lui a fost ca cenușa să fie împărțită: jumătate să fie aruncată în mare, în Spania, iar jumătate să fie pusă lângă cenușa mamei, pe care el o păstra acasă, pe un raft, și care

să rămână în România”, a declarat pentru G4Media.ro Costin Adam, solistul trupei Phoenix.

Unde ar fi vrut Nicu Covaci să fie împrăștiată cenușa sa

Nicu Covaci a lăsat instrucțiuni clare privind incinerarea. Acesta s-a gândit și cum ar fi trebuie să fie împărțită cenușa: o parte să fie aruncată în Marea Mediterană, în Spania, unde a locuit în ultimii ani, iar cealaltă parte să fie îngropată lângă cenușa mamei sale, Tamara, decedată în 1992. 

Citește și: Mesajul dureros postat de Dan Negru după moartea lui Nicu Covaci: „L-am rugat să mă lase să înregistrez discuția noastră”. Conversația telefonică memorabilă dintre vedeta Kanal D și solistul trupei Phoenix

Luni, impresara trupei Phoenix, Raluca Talasman, a clarificat că nu a existat niciun conflict între trupă și familie în legătură cu metoda de îngropare.

„Nici nu s-a pus problema vreodată de cremare.

A ieșit în presă că, vezi Doamne, familia s-a opus hotărârii trupei. Trupa nu a avut niciodată un cuvânt de spus, adică noi nu facem altceva… Că nu suntem noi aparținătorii. Nu suntem factor de decizie”, a declarat Talasman pentru hotnews.ro.