Decizie de ultim moment! Sectorul HoReCa ar putea începe să funcționeze normal. Premierul Florin Cîțu a făcut anunțul

Autor: Ana Dinu
Sectorul HoReCa ar putea începe sa functioneze normal
Sursa: PixaBay

Florin Cîțu a făcut marele anunț, sectorul HoReCa ar putea începe să funcționeze normal, fără să depindă de rata de incidență. Ce trebuie să facă angajații?

Premierul a anunțat că HoReCa ar putea începe să funcționeze fără să depindă de rata de infectare cu noul coronavirus. Însă, pentru ca restaurantele și cafenelele să funcționeze normal trebuie să se respecte o condiție majoră.

HoReCa ar putea începe să funcționeze normal

Premierul Florin Cîțu este de părere că sectorul HoReCa are șansa de a funcționa fără să fie infuențat de rata de infectare.

Acesta a declarat că cea mai bună soluție ar fi vaccinarea angajaților.

Acest scenariu se află în atenția premierului pentru momentul în care măsurile se vor relaxa.

”Toate măsurile pe care le-am luat au fost de la cele mai simple la cele mai drastice. Acum o să fie la modul invers. Dacă o să avem toate persoanele vaccinate putem să discutăm să nu mai depindă sectorul horeca de rata de incindeță.

E un scenariu de lucru, dar trebuie să vedem cum evoluează cazurile. Avem două momente reper: unul este acela în care atingem 5 milioane de oameni vaccinați”,
a spus Florin Cîțu.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citeste si: Ce reguli trebuie să respecte românii care merg la mare de 1 Mai și de Paște? Anunțul autorităților: „Legea n-o negociem cu nimeni!”

Florin Cîțu, despre suspendarea activității restaurantelor care nu respectă măsurile

Șeful Guvernului a fost întrebat de ce întârzie aprobarea proiectului de lege care prevede suspendarea activității operatorilor economici care nu respectă măsurile anti-COVID-19, premierul a răspuns că avea toate avizele necesare înaintării acestui proiect, însă nu și avizul CES.

Acesta a mai supus că este necesară o reformă a CES, cel târziu săptămâna viitoare acest proiect va fi aprobat.

”Avea toate avizele proiectul respectiv, dar la CES astăzi, deşi practica permitea să fie luat direct în discuţie, a fost întârziat proiectul şi nu are avizul CES. CES, aşa cum ne-a obişnuit în alte dăţi ori vine cu propuneri să creştem salarii, să creştem cheltuieli, eu v-am spus că e nevoie de reformă şi la CES.

Avem chiar în PNRR nişte bani incluşi pentru reformă în acest sector.

Citeste si: Regula coșului de cumpărături. Prefectul Capitalei a anunțat câte persoane vor avea voie în magazine și cum se va face accesul

Mi se pare o obstrucţionare ciudată, dar nu ne vom opri aici. Vom veni cu acest proiect de lege. Avem şi mâine şedinţă de Guvern.

Dacă se poate mâine, dacă nu, săptămâna viitoare cu siguranţă vine proiectul de lege. A ajuns la CES. Putea să fie direct pus în plen, nu s-a dorit acest lucru. Dar îl vom avea de săptămâna viitoare”, a mai spus Florin Cîțu.