Decizie de ultimă oră în cazul tragediei de la 2 Mai. Ce au decis magistrații în legătură cu Vlad Pascu

Autor: Diana Bostan
Actualizat: 24 ian 2024, 19:19

Vlad Pascu rămâne în arest preventiv

Sursa: Arhivă/ Facebook

Vlad Pascu, autorul accidentului de la 2 Mai, rămâne în arest preventiv pentru încă 30 de zile. Decizia instanței nu este una definitivă.

Magistrații Judecătoriei Mangalia au luat decizia de a menține arestul preventiv pentru încă 30 de zile în cazul lui Vlad Pascu, cel ce a ucis doi tineri într-un accident provocat pe un drum din stațiunea 2 Mai.

Vlad Pascu rămâne în arest preventiv

Magistrații Judecătoriei Mangalia au hotărât să prelungească măsura arestului preventiv pentru încă 30 de zile în cazul lui Vlad Pascu, individul responsabil pentru tragicul accident de la 2 Mai din vara trecută, care a dus la decesul a doi tineri.

Cu toate acestea, trebuie menționat că decizia instanței nu este definitivă și poate fi supusă revizuirii. Magistrații au respins cererile formulate de avocatul lui Vlad Pascu, care solicita înlocuirea arestului preventiv cu o altă măsură. Procesul continuă să evolueze, iar instanța rămâne implicată în evaluarea circumstanțelor acestui tragic eveniment.

Citește și: Ce cadou a primit Miruna Pascu la ieșirea din arest: ”Am greșit” Mama lui Vlad Pascu a încercat să-și scape fiul de răspunderea penală

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”

Constată legalitatea şi temeinicia arestării preventive a inculpatului Pascu Matei Vlad şi menţine arestarea preventivă a inculpatului arestat în baza mandatului de arestare preventivă nr.15/UP din data de 20.08.2023, emis de Judecătoria Mangalia în dosarul nr.4085/254/2023. Respinge cererile formulate de apărătorul inculpatului de revocare a măsurii arestării preventive şi înlocuirea cu o altă măsură, ca neîntemeiate. Măsura dispusă va fi adusă la cunoştinţa inculpatului prin administraţia locului de deţinere.

În baza art.275 alin.3 Noul Cod proc.pen. cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului ”, a fost decizia instanței.

Vlad Pascu a ucis doi tineri în stațiunea 2 Mai

Vlad Pascu, șoferul de 19 ani, aflat la volanul unei mașini de lux, a spulberat un grup de opt tineri care se aflau pe marginea drumului, în stațiune 2 Mai. Doi dintre ei, Roberta și Sebi, au murit pe loc, alți trei au ajuns la spital și au avut nevoie de îngrijiri medicale, iar ceilalți trei au scăpat nevătămați printr-o minune, însă șocați de infernul prin care

trecuseră.

Citește și: Gestul impresionant făcut de părinții lui Sebi, tânărul care a sfârșit în tragedia de la 2 Mai. Aceștia i-au ridicat un monument funerar și au adus diverse statui la mormântul băiatului

Potrivit reprezentaților Parchetului de pe lângă Judecătoria Mangalia, tânărul Vlad Pascu este acuzat de comiterea infracţiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, părăsirea locului accidentului şi conducerea unui vehicul sub influenţa substanţelor psihoactive. Dosarul

urmează să fie judecat de Judecătoria Mangalia. 

Vlad Pascu este acuzat și de trafic și consum de droguri, astfel că a fost trimit în judecată de DIICOT, alături de părinţii săi, Miruna şi Mihail Claudiu Pascu. Miruna Pascu este acuzată de infracţiuni contra înfăptuirii justiţiei, iar Claudiu Pascu de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.