Decizie de ultimă oră în ceea ce privește căutările lui Cristian Molnar: „Începând de mâine...”. Familia este îngenuncheată de durere

Autor: Diana Bostan

Continuă căutările pentru Cristian Molnar

Sursa: Facebook: Cristian Molnar

Au trecut 22 de zile de la tragedia de pe râul Natisone, atunci când trei tineri români au fost luați de viitură. Dacă Bianca și Patrizia au fost găsite fără viață și înmormântate, căutările pentru Cristian continuă și astăzi. Iată ce decizie a luat primarul localității Premariacco.

Continuă căutările pentru Cristian Molnar. După 22 de zile de la tragedie, autoritățile italiene au decis să schimbe modul de căutare, după ce apele s-au retras în anumite zone.

Cristian Molnar este în continuare de negăsit

Autoritățile din Premariacco continuă căutările lui Cristian Molnar, tânărul luat de viitură în Italia pe râul Natisone, într-un mod organizat și dedicat.

De mâine, strategia de căutare se va concentra pe malurile exterioare ale râului până la punctul de confluență cu râul Torre. Primarul localității Premariacco, Michele De Sabata, a anunțat faptul că echipajele vor utiliza câini de urmă specializați și vor conta pe sprijinul voluntarilor din Protecția Civilă pentru a intensifica eforturile.

Citește și: Un salvator a fost rănit în timpul căutărilor lui Cristian Molnar. Tânărul român este de negăsit la aproape trei săptămâni de la tragedie

Într-o mișcare semnificativă, centrul de comandă se va muta în sediul primăriei din Premariacco, unde va fi instalată o bază centrală pentru operațiuni. Aici vor fi coordonate activitățile de căutare, având alături Protecția Civilă și pompierii.

Căutările vor continua conform planului stabilit pentru încă șapte zile, reflectând angajamentul puternic al comunității în găsirea lui Cristian și sprijinul pe care îl oferă familiei afectate în acest moment dificil.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”

Începând de mâine, căutările vor suferi o modificare: Cristian va fi căutat pe malurile de pe uscat până la confluența cu râul Torre, iar căutarea va continua cu câini de urmă moleculari și voluntari ai Protecției Civile.

Centrul de comandă se va muta la sediul primăriei din Premariacco, unde vom găzdui Protecția Civilă și pompierii, cu litera mare pentru „P”, nu este o greșeală. Vom continua cu acest modul de căutare încă 7 zile. Mulțumim tuturor , a scris Michele De Sabata, într-o postare pe Facebook.

Un salvator a fost rănit în timpul căutărilor

Peste patruzeci de salvatori, printre care pompieri și voluntari ai protecției civile, din diferite părți ale Italiei, îl caută în continuare pe Cristian Molnar, românul luat de viitură pe fluviul Natisone.

Citește și: Căutările neîncetate ale lui Cristian Molnar sunt în plină desfășurare: „Tensiunea este mare, dar nu ne vom opri” Familia încă speră că tânărul este în viață

Potrivit  Messaggero Veneto, în timpul căutărilor, unul dintre voluntari a fost lovit de un bolovan, motiv pentru care acesta a fost nevoit să renunțe la operațiune și să

primească un certificat medical pentru o perioadă de șapte zile.

45 de persoane au fost implicate în acțiunea de a căuta în defileu, dar nu s-a găsit nicio urmă a tânărului în vârstă de 25 de ani. Petru Molnar, fratele lui Cristian, nu își găsește liniștea și a decis să se alăture activ operațiunilor de căutare, într-o încercare disperată de a-și găsi fratele în viață.

Căutările s-au concentrat de-a lungul cursului râului Natisone până la confluența cu râul Torre, dar până acum nu s-a găsit nicio urmă a lui Cristian.

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.