Decizie de ultimă oră într-un județ din țară! Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a decis închiderea mai multor școli

Author: Amalia Georgescu
Actualizat: 18 iul 2022, 15:00
Școli închise din cauza noului coronavirus
Sursa: PixaBay

Mai multe unități de învățământ dintr-un județ al țării vor fi închise în următoarea perioadă din cauza noului coronavirus. Se trece la Scenariul 3 de lucru.

Înmulțirea cazurilor noi de coronavirus a dus la suspendarea cursurilor față în față în mai multe unități de învățământ. Astfel, s-a luat decizia ca orele să se desfășoare în mediul online, asta după ce au fost depistate mai multe cazuri de infectare cu COVID-19.

Mai multe licee și colegii din Prahova au luat decizia de a suspenda cursurile faţă în faţă 

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Prahova a luat hotărârea ca mai multe unități de învățământ să treacă în Sceneriul 3 de lucru. Decizia a fost luată după

ce au fost depistate noi cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus, atât în rândul elevilor, cât și al cadrelor didactice.

Citeste si: Ce s-ar putea întâmpla în această iarnă în București? Nicușor Dan a făcut anunțul despre închiderea școlilor

Astfel, potrivit informațiilor oficiale, instituțiile de învățământ din Prahova care intră în Scenariul 3, adică în care cursurile se vor desfășura doar online sunt:

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

  • Colegiul Naţional "Mihai Viteazul" Ploieşti
  • Colegiul Naţional "Al. I. Cuza" Ploieşti- cls. X C
  • Colegiul Economic "V. Madgearu" Ploieşti- cls. XII E3 şi X S7
  • Liceul Tehnologic Administrativ şi de Servicii "V. Slăvescu" Ploieşti- cls. XI C
  • Liceul Tehnologic "Elie Radu" Ploieşti- cls. IX E şi XII H
  • Liceul Teoretic "Gr. Tocilescu" Mizil- cls. XI A
  • Colegiul Ferdinand I Măneciu- cls. X C
  • Şcoala Gimnazială "Sf. Vasile" Ploieşti- cls. VIII C.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Prahova a anunțat că măsura a fost luată în aceste unități de învățământ pentru că aici învață sportivi de la ACS Petrolul Ploieşti, unde a fost declarat focar de COVID-19, potrivit agerpres.ro .

Citeste si: Elevii NU incep cursurile imediat dupa alegeri! Decizia care ii supara pe parinti

Nu doar aceste instituții de învățământ se vor închide, ci și grupa mică a grădiniţei din Ploieştiori va intra în Scenariul 3 de lucru, asta după ce o educatoare a fost depistată cu

COVID-19. Cursurile se vor desfășura în online și în Şcoala Scorţeni ca urmare a ratei mari de infectare cu coronavirus din localitate. 

Cât timp cursurile vor fi suspendate, unitățile de învățământ vor fi curățate, aerisite și dezinfectate. În plus, timp de 14 zile, toți cei care au luat contact direct cu persoanele confirmate vor fi izolați la domiciliu.

Citeste si: Tot mai multe unităţi de învăţământ trec la varianta cursurilor online, din cauza COVID-19

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.