Decizie de ultimă oră privind recalcularea pensiilor. Anunțul vine din partea Ministrului Muncii: „Nicio pensie..”

Autor: Laura Macovei
Actualizat: 12 sep 2024, 18:38

Ministrul a subliniat că aproximativ 82,5% dintre pensionari au beneficiat de o creștere a pensiilor în urma recalculării

Sursa: Pixabay

Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, a făcut un anunț important legat de pensiile recalculate și este vizată doar o anumită categorie de pensionari din România.

Potrivit anunțului ministrului, seniorii care și-au ales ca metodă de plată livrarea banilor prin cont bancar sunt informați că pensiile recalculate vor fi disponibile pe cardurile lor începând de joi, 12 septembrie.

Citește și: Foștii mineri de pe Valea Jiului, revoltați după recalcularea pensiilor: „Am pierdut 2.370 de lei”. Cu ce explicații vine Ministerul Muncii

Anunț important pentru pensionari

Sumele necesare au fost virate către bănci miercuri, 11 septembrie, în timp ce cei care au optat pentru primirea pensiei prin Poșta Română au început să primească plățile încă din 2 septembrie.

Ministrul a subliniat că aproximativ 82,5% dintre pensionari au beneficiat de o creștere a pensiilor în urma recalculării. Mai mult, aceste indemnizații vor continua să crească anual, conform legislației în vigoare.

Val de nemulțumiri după recalcularea pensiilor

Totuși, procesul de recalculare a adus și nemulțumiri.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi

Citește și: Motivul pentru care Andreea Mantea a apărut umflată la față în ultimele zile, pe micile ecrane. Vedeta TV le spune urmăritorilor ce s-a întâmplat cu ea. „Tremur de durere. Iau foarte multe pastile.”

Mulți pensionari au semnalat greșeli în deciziile de recalculare, cum ar fi lipsa unor ani de muncă din evidențele oficiale.

Pentru a corecta aceste erori, Casa Națională de Pensii a anunțat că cei afectați pot depune o cerere de revizuire în termen de 30 de zile de la primirea deciziei de recalculare. Aceștia trebuie să atașeze o copie a deciziei de recalculare, documente care să dovedească perioadele de muncă și orice alte acte relevante.

Astfel, pensionarii au posibilitatea de a corecta eventualele erori și de a beneficia de pensia la care au dreptul.

Citește și: Ce salariu primește o femeie de serviciu care face curat într-o scară de bloc în 2024: Situația poate fi diferită în funcție de oraș, dar se ține cont și de alte aspecte

„Din totalul de 4,6 milioane de pensii din sistemul public, aproximativ 82,5% au crescut la recalculare.

Finalizarea plăţilor este confirmarea că nicio pensie nu a scăzut.

Scopul legii este eliminarea inechităţilor între pensionari şi întărirea principiului contributivităţii. Legea asigură creşterea anuală a pensiilor, dar şi predictibilitate, atât pentru pensionari, cât şi pentru angajaţi”, a transmis Simona Bucura-Oprescu, ministrul Muncii.