Procurorii au depus un apel împotriva pedepsei date de Tribunalul București în noiembrie 2022, dar Curtea de Apel București a respins apelul ca fiind nefondat. Lidia Buble a fost condamnată la un an de închisoare cu suspendare pentru dare de mită.
Lidia Buble, condamnată la un an de închisoare cu suspendare
Lidia Buble are obligația de a presta muncă în folosul comunității timp de 90 de zile. De asemenea, unul dintre polițiștii implicați, Constantin Marius Miulescu, a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare, i s-a interzis să ocupe funcția de agent de poliție un an și i s-a confiscat suma de 450 de lei, reprezentând mita oferită de artistă.
Citește și: Lidia Buble a fost condamnată la un an de închisoare. Ce acuzații i se aduc cântăreței
Pentru ceilalți doi implicați, respectiv polițista și prietenul artistei, instanța a decis disjungerea dosarului și judecarea separată.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi
Lidia Buble a fost trasă pe dreapta de un echipaj al Brigăzii Rutiere în timp ce conducea spre casă. Cei doi agenți, un bărbat și o femeie, au vrut să o verifice pe artistă cu etilotestul, moment în care Lidia a sunat un prieten, pe care l-a întrebat ce să facă. Bărbatul i-a recomandat să nu sufle în etilotest și să mituiască cei doi agenți de poliție.
Citește și: Lidia Buble a fost implicată într-un accident rutier. Artista și-a lovit mașina de peste 45.000 de euro
Lidia Buble a mituit doi agenți de poliție pentru a scăpa de amendă
După ce a mituit polițiștii, Lidia Buble l-a sunat din nou pe prietenul ei, căruia i-a povestit detaliat cum a decurs mituirea oamenilor legii, însă cei doi nu știau că, la cererea DIICOT, telefonul bărbatului era monitorizat pentru o anchetă care privea presupuse infracțiuni asimilate criminalității organizate.
„Inculpata a recunoscut comiterea faptei încă de la momentul audierii sale în calitate de suspect. Aceasta a confirmat faptul că, la data de 15.02.2021, a fost oprită în trafic, în jurul orelor 03,00, de o patrulă de poliţie compusă dintr-un bărbat şi o femeie, ea ieşind dintr-o benzinărie MOL de lângă blocul său, iar în prealabil consumase un pahar cu şampanie. A mai arătat că a fost oprită la semafor, imediat după ce a ieşit din benzinărie, spre dreapta, circa 50 metri, iar lucrătorul de poliţie, care avea în jur de 30 de ani, i-a bătut în geam solicitându-i să predea documentele pentru control, precum şi declaraţia pe proprie răspundere, fiind în perioada pandemiei şi a restricţiilor. Nu a avut declaraţia pe proprie răspundere asupra sa şi nici permisul de conducere, iar la momentul respectiv vorbea la telefon, pe speaker, cu o cunoştinţă”, se menționează în documentele din instanţă.