Richard Emanuel Gheorghe, interlopul care l-a ucis pe liderul clanului Duduianu, Emi Pian, a fost condamnat definitiv la 10 ani de închisoare pentru omor. Din pedeapsa totală, se deduce perioada petrecută în reținere și arest preventiv, începând cu data de 7 august 2020.
Ucigașul lui Emi Pian a primit 10 ani de închisoare
Pe lângă Richard Emanuel Gheorghe, frații lui Emi Pian, Vasile și Laurențiu Duduianu, au fost și ei condamnați pentru tentativă de omor atacatorului.
Instanța a decis ca frații și vărul lui Emi Pian să îi plătească lui Richard Emanuel Gheorghe daune morale în valoare de 150.000
Incidentul s-a petrecut în noaptea de 3 spre 4 august 2020, pe o stradă din București, când un conflict a izbucnit între Emi Pian și Richard Emanuel Gheorghe după un joc de barbut. Scandalul a pornit după ce Gheorghe i-a reproșat lui Emi Pian că unul dintre jucători i-ar fi returnat un împrumut cu prioritate, deși avea datorii și către el.
Tensiunea dintre cei doi a escaladat rapid, culminând cu înjunghierea lui Emi Pian.Emi Pian, pe numele său real Florin Mototolea, a fost transportat în stare gravă la spital, dar din păcate, rănile sale erau incompatibile cu viața, iar medicii nu au reușit să îl salveze, acesta decedând la scurt timp după incident. În timpul aceleiași confruntări, Richard Emanuel Gheorghe a fost bătut și înjunghiat de frații și vărul lui Emi Pian, dar a supraviețuit și a fost arestat ulterior.
Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta
Citește și: Cine este „Regele mezelurilor”, presupusul nou iubit al Simonei Halep. Primele imagini cu cei doi
Clanul Duduianu, printre cele mai de temut grupări interlope din România
Emi Pian era cunoscut ca liderul temutului clan Duduianu, fiind fiul lui Nicolae Duduianu, care a condus clanul timp de mulți ani.
Clanul Duduianu este unul dintre cele mai notorii grupări interlope din România, fiind implicat în diverse activități ilegale precum cămătăria, șantajul și traficul de droguri.După moartea lui Emi Pian, tensiunile dintre clanurile interlope din București au crescut, autoritățile temându-se de răzbunări și escaladarea violențelor. Poliția și forțele de ordine au intensificat măsurile de securitate în zonele unde clanurile interlope sunt active, pentru a preveni noi conflicte.
Acest caz a atras atenția publicului larg și a mass-mediei, evidențiind problemele legate de activitatea clanurilor interlope în România și necesitatea unor măsuri mai stricte pentru combaterea acestora. Autoritățile promit să continue lupta împotriva crimei organizate și să asigure că cei vinovați de astfel de fapte sunt aduși în fața justiției.