Decizie fără precedent! Guvernul interzice trotinetele electrice pe trotuare, în România. Cum motivează Executivul această hotărâre

Author: Madalina Maftei
Actualizat: 03 aug 2022, 14:55

Cum motivează Executivul această hotărâre

Sursa: PixaBay

Guvernul interzice trotinetele electrice pe trotuarele din România. Cum motivează Executivul această decizie?

Cel mai popular mijloc de transport a fost interzis de pe străzile din România, decizie luată de Guvernul României. Executivul este de părere că trotinetele electrice sunt periculoase pentru pietoni.

Guvernul interzice trotinetele electrice pe trotuare, în România. Cum motivează Executivul această hotărâre

Românii trebuie să-și ia la revedere de la trotinetele electrice de astăzi, 6 octombrie, după ce Guvernul a hotărât interzicerea lor pe trotuarele din România. Potrivit Executivului, cei care folosesc aceste mijloace de transport va trebui să meargă doar pe banda destinată pentru biciclete sau direct pe stradă,

asta pentru a nu-i pune pe pietoni în pericol.

Odată cu această decizie, cei care conduc aceste mijloace de transport trebuie să mai aibă în vedere câteva reguli impuse de autorități.

Citeste si: Lovitură pentru șoferi! O nouă lege îi poate lăsa fără permis pentru 30 de zile. Apare un nou marcaj rutier!

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

"Acestea trebuie conduse numai pe un singur rând atunci când circulă pe drumurile publice, iar conducătorii de trotinete electrice au obligația de a avea asupra lor actul de identitate",  a anunțat Ministerul Afacerilor Interne.

Una dintre prevederile care apar în proiectul adoptat de Guvern este faptul că schimbarea direcției de mers nu se face prin semnul mârinii, ca la biciclete, se mai menționează faptul că nu este permis consumul de alcool sau de substanțe psihoactive în cazul celor care conduc trotinete electrice.

Cei care conduc trotinetele electrice trebuie să aibă asupra lor actul de identitate, potrivit proiectului adoptat de Guvern.

Citeste si: ULTIMĂ ORĂ! Documentul a fost publicat deja în Monitorul Oficial! Programul "Anghel Salighy" a fost adoptat

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.