Decizie importantă pentru pensionari! Voucherele pentru energie vor fi virate în septembrie

Author: Diana Ghita

Românii vor beneficia de un ajutor financiar de la stat, în luna septembrie

Sursa: shutterstock.com; pexels.com

2,1 milioane de români vor beneficia de cea de-a doua tranșă de bani din ajutorul pentru energie. Cei 700 de lei vor fi acordați în mai puțin de 3 săptămâni.

Sprijinul financiar va fi acordat românilor cu pensii mici.

Citește și: Vești bune pentru pensionarii cu venituri sub 2.000 de lei! Se acordă un ajutor de la Guvern din septembrie

Când vor fi virați banii pe voucherele pentru energie

Ajutorul pentru energie este acordat persoanelor vulnerabile, cu scopul de a fi utilizat pentru achitarea facturilor, fie ele și restante. 

Sprijinul financiar este trimis în două tranșe, a câte 700 de lei fiecare. Prima tranșă din suma totală de 1.400 de lei a acestui ajutor a fost trimisă către recipienți în luna februarie a anului 2023, a doua urmând să fie virată în luna septembrie a acestui an.

Trebuie știut faptul că banii de pe vouchere vor putea fi cheltuiți până la data de 31 decembrie 2023.

În total, circa patru milioane de români sunt vizați pentru acordarea voucherelor, iar bugetul acestui proiect este de 2,8 miliarde de lei.

A doua jumătate din suma alocată sprijinului financiar pentru energie urmează să fie primită de către bătrânii cu pensii mici pe cardurile special destinate pentru acest ajutor. Pensionarii vor încasa cei 700 de lei din luna septembrie.

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

„Reamintesc faptul că din septembrie vom furniza alți 700 de lei pe cele 2,1 milioane de carduri”, a declarat Marcel Boloș, ministrul Fondurilor Europene.

Citește și: Veste bună pentru milioane de pensionari! Aceștia vor încasa sute de lei de la stat, în luna septembrie

Costurile pe care le acoperă voucherele pentru energie

Până în prezent, românilor vulnerabili le-au fost distribuite peste două milioane de carduri.

De asemenea, au fost rezolvate 17.700 de anchete sociale, în cazul cărora sunt emise carduri de ajutor.

Beneficiarii acestor bani oferiți de către stat sunt persoanele cu pensii sub 2.000 de lei, pentru a-i ajuta să achite facturile la energie. Valoarea nominală a unui voucher este de 1.400 de lei, bani care se pot folosi până la 31 decembrie 2023. Voucherul este alocat în două tranșe, pe loc de consum/gospodărie vulnerabilă.

Ajutorul financiar poate fi folosit de către beneficiari atât pentru plata facturilor de gaz, curent electric, energie termică în sistem centralizat de termoficare, cât și pentru achiziția de: lemne pentru foc, butelie, peleți, păcură, precum și a altor materiale de încălzire.

Citește și: Cine sunt pensionarii care primesc 700 de lei de la stat pentru plata facturilor! Vor primi banii în septembrie

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.