Războiul dintre Coreea de Nord și Coreea de Sud, care a început în 1950 și s-a încheiat în 1953, se terminase printr-un armistițiu, nu printr-un tratat de pace. Tehnic vorbind, cele două țări sunt în continuare în stare de război, iar relațiile dintre ele sunt acide.
Declarațiile președintelui sud-coreean, care este în vizită în Australia, au fost transmise la o conferință de presă la Canberra, alături de premierul australian Scott Morrison.
Ce vrea Coreea de Nord? Țara este deschisă la discuții
Kim Yo-jong, sora liderului nord-coreean Kim Jong-un, a afirmat, în luna septembrie, că țara în care locuiește este deschisă discuțiilor, doar cu condiția ca Statele Unite să nu mai folosească „politica ostilă” împotriva Coreei de Nord, după spusele ei.
Kim Jong-un a fost împotriva prezenței trupelor americane în Coreea de Sud, a exercițiilor militare comune care se petrec an de an, dar și împotriva sancțiunilor hotărâte de Statele Unite ale Americii împotriva programului
Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti
Pentru ca sancțiunile să fie eliminate, SUA a declarat că, mai întâi, Kim Jong-un trebuie să renunțe la armele nucleare.
Președintele Coreei de Sud a transmis, luni, că Nordul continuă să aibă această solicitare ca o condiție a inițierii unor posibile discuții.
Citeste si: Cât de scumpă este viața în Coreea de Sud și care este salariul minim de acolo
„Din această cauză, nu ne putem așeza să discutăm sau să negociem o declarație... sperăm că discuțiile vor fi inițiate”, a declarat lideul de la Seul.