Decizie total surprinzătoare: Ashleigh Barty se retrage din tenis! Liderul mondial are 3 turnee de Grand Slam în palmares

Author: Andrei Ionescu
Actualizat: 23 dec 2022, 01:15

Ashleigh Barty a apărut zâmbitoare în clipul în care și-a anunțat retragerea

Sursa: captura video Instagram Ashleigh Barty

Australianca Ashleigh Barty, liderul mondial în clasamentul WTA, a anunțat că se retrage din tenis, la doar 25 de ani.

Decizia lui Ashleigh Barty a luat pe surprindere pe toată lumea, în condițiile în care australianca este în cea mai bună formă a ei.

Ashleigh Barty este numărul 1 mondial în tenisul feminin și a câștigat, recent, turneul de Grand Slam de la Australian Open. Ea mai are în palmares alte două turnee de Grand Slam, Wimbledon (2021) și Roland Garros (2019).

Ashleigh Barty se retrage din tenis: Australianca spune că vrea să se concentreze pe un" alt vis personal"  

"Wimbledonul de anul trecut a schimbat fundamental lucrurile pentru mine. Atât ca persoană, cât și ca atlet. Am muncit toată viața pentru acest obiectiv, era visul meu, tot ce mi-am dorit în tenis. Asta a schimbat perspectiva, am vorbit mult cu echipa mea despre faptul că nu m-am mai simțit satisfăcută după, nu am mai fost completă. A urmat provocarea Australian Open și cred că acum e momentul perfect să sărbătoresc finalul călătoriei mele în tenis" , a transmis Ashleigh Barty într-un clip postat pe Instagram.

"Știu că am mai luat această decizie în trecut, dar acum sentimentele sunt total diferite. Sunt atât de mulțumită pentru ce mi-a oferit tenisul, dar cred că e momentul să fac un pas în spate și să urmăresc alte obiective, în viață. Ca persoană, asta îmi doresc, vreau să alerg după alt vis în plan personal. Mereu mi-am dorit să fac și alte lucruri. Fizic, mă simt epuizată, iar emoțional îmi doresc altceva", a precizat liderul mondial WTA, în vârstă de 25 de ani.

"Sunt atât de fericită şi sunt atât de pregătită. Şi ştiu doar în momentul de faţă în inima mea, pentru mine ca persoană, asta este corect.  Nu eram sigură cum să vă împărtăşesc această veste, aşa că am rugat-o pe buna mea prietenă Casey Dellacqua să mă ajute. Sunt atât de recunoscătoare pentru tot ce mi-a dat acest sport şi mă simt mândră şi împlinită.

Mulţumesc tuturor celor care m-au susţinut pe parcurs, voi fi mereu recunoscătoare pentru amintirile pe care le-am creat împreună", a mai spus Barty în clipul respectiv.

"Din punct de vedere fizic, nu mai am nimic de dat”, a concluzionat marea tenismenă, care a adunat venituri din tenis de circa 24 de milioane de dolari.

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Citeste si: Sorana Cîrstea vs Simona Halep în optimile de la Indian Wells! Cum arată scorul întâlnirilor directe

Care ar fi motivul pentru care Ashleigh Barty se retrage din tenis la doar 25 de ani

Cel mai probabil, Ashleigh Barty vrea să se concentreze pe viața personală. Australianca pare să simtă că a atins apogeul în tenis și vrea să se retragă în glorie. 

Ashleigh Barty urmează să se mărite cu Garry Kissick (30 de ani), tenismena făcând anunțul la finalul anului trecut.

Este foarte probabil ca Ashleigh Barty să plănuiască să facă și un copil curând cu alesul inimii ei, iar decizia australiencei pare să fie luată și în acest context.

Oricum, nu este exclusă în viitor o revenire asupra deciziei. Printre starurile care și-au anunțat în trecut decizia și au revenit asupra ei se află și Michael Jordan, considerat de mulți cel mai mare marele baschetbalist din istorie.

Citeste si: Simona Halep s-a calificat în semifinalele Indian Wells! Românca a spulberat-o pe Petra Martic și o va întâlni pe Iga Swiatek

 

 


Ștefan și Catinca și-au luat fanii prin surprindere cu ultimele postări din mediul online. Ce se întâmplă cu relația foștilor concurenți din Casa iubirii?