Deciziile de recalculare au fost trimise către beneficiari, în urmă cu puțin timp! Anunțul făcut de șeful Casei de Pensii: „Vineri s-a finalizat acest proces”

Autor: Diana Ghita

Casa Națională de Pensii a predat deciziile de recalculare Poștei Române

Sursa: Unsplash; Profimedia

Procesul de recalculare a pensiilor, mult așteptat de milioane de români, a ajuns la final, iar, în acest sens, autoritățile au făcut un anunț important pentru beneficiari.

Daniel Baciu, președintele Casei Naționale de Pensii Publice, a confirmat că toate deciziile de recalculare au fost finalizate și trimise către Poșta Română vineri, pe 9 august. În urma acestui proces, aproximativ 3,5 milioane de pensionari vor primi pensii mai mari, din luna septembrie, în timp ce pentru 1,5 milioane de pensionari nu vor exista modificări.

Șeful Casei de Pensii a anunțat că deciziile de recalculare au fost trimise  

Recalcularea pensiilor s-a desfășurat conform noii legi a pensiilor, iar acum, după finalizarea procesului, toate deciziile de recalculare au fost expediate pentru a fi distribuite beneficiarilor. Poșta Română are responsabilitatea de a livra aceste decizii către toți cei vizați, termenul de livrare este între 15 și 31 august.

„Vineri s-a finalizat acest proces, astfel încât colegii de la Poștă să aibă suficient timp pentru a le expedia către destinatari”,  a

transmis Daniel Baciu, citat de Newsweek.

Un aspect important de reținut este că nu toate pensiile vor suferi modificări pozitive. Potrivit surselor citate de Newsweek, primele pensii trimise către Poșta Română au fost cele care aparțin pensionarilor cu mai puțin de 25 de ani de muncă. Aceste pensii sunt mai puțin susceptibile să crească semnificativ. În schimb, cei care au avut o viață profesională mai lungă și au contribuit mai mult timp la sistemul de asigurări sociale vor beneficia de creșteri substanțiale.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi

Citește și: VIDEO Oana Niculescu Mizil, despre motivul despărțirii de fostul partener de viață. „Dumnezeu îmi este martor că am încercat foarte mult.”

Citește și: Pensiile vor fi recalculate în funcție de salariul mediu brut din ultimele decenii! Cine sunt pensionarii pe care îi va afecta acest mod de calcul

Unele decizii de recalculare ar putea întârzia

Deși procesul de recalculare s-a încheiat la nivelul Casei Naționale de Pensii, există o preocupare legată de livrarea tuturor deciziilor de recalculare într-un timp atât de scurt. Conform sursei citate, din cauza volumului mare de documente și a timpului limitat, există riscul ca unii pensionari să nu primească deciziile la termen. Cu toate acestea, pensionarii sunt îndemnați să aștepte sosirea documentelor pentru a afla exact ce modificări au fost operate în cazul lor.

Citește și: Motivul pentru care pensiile anumitor români vor scădea după recalculare: Din cele 4.750.000 de pensii, cel puțin 3.000.000 de pensii ar trebui să scadă pe baza formulei de recalculare

În perioada imediat următoare, Poșta Română va avea sarcina de a distribui cele aproape 4,75 milioane de decizii, astfel încât toți beneficiarii să fie informați cu privire la noile lor pensii, înainte de 1 septembrie, data de la care vor începe să fie virate pensiile recalculate.