Declaratia pe propria raspundere revine! Descarca AICI noul model! Când trebuie să o completăm

Autor: Diana Tilă
Actualizat: 06 nov 2020, 18:17

Reprezentanţii Prefecturii Timiş au prezentat un model de declaraţie pe proprie răspundere, ce trebuie completată de cetăţeni care doresc să iasă sau să intre în cele opt comune carantinate din judeţ

 După ce autoritățile, au anunțat inițial intrarea în carantină pentru vineri în 8 localități din Timiș, apoi zeci de mii de oameni s-au trezit că măsura a fost instituită joi dimineață la ora 5.00, reprezentanții Prefecturii Timiș au prezentat modelul de declarație ce trebuie completată pentru a putea ieși ori intra în comunele închise.

Localitățile intrate în carantină

Localitățile intrate în carantină unde e nevoie de declarație pe propria răspundere sunt: GHIRODA (fără satul aparținător Giarmata Vii), DUDEȘTII NOI, DUMBRĂVIȚA,  BECICHERECU MIC, FIBIȘ, GIROC (cu sat aparținător Chisoda), PESAC, MOȘNIȚA NOUĂ

(cu satele Moșnita Veche, Albina, Urseni, Rudicica).

La ora 5.00, în dimineața zilei de 5 noiembrie, au fost instituite filtre de circulație la toate intrările și ieșirile din comunele carantinate.  Cei care au dorit să iasă sau să intre în comunele supuse carantinării au fost înștiințați că au nevoie de adeverințe de la angajator/legitimații de serviciu valabile/declarații pe propria răspundere pentru a merge la lucru.

„Ca urmare a instituirii carantinării in cele 8 comune si satele apartinatoare cu exceptia Giarmata Vii, polițiștii,jandarmii și pompierii se vor afla la intrarea și ieșirea din aceste localități pentru a aduce la cunoștința cetățenilor măsurile care au fost impuse și faptul că intrarea și ieșirea din localități se face pentru motive temeinice in baza documentelor justificative conform Ordinului Șefului Departamentului pentru Situații de Urgență.

Astfel, circulația și staționarea in spatii publice a persoanelor este interzisa cu excepția motivelor bine justificate, pe baza declarației pe proprie răspundere, legitimație de serviciu sau a adeverinței eliberate de angajator", au transmit reprezentanţii IPJ Timis.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Este permis accesul sau parasirea localitatii doar de catre persoanele care desfasoara activitati profesionale in afara zonei carantinate sau deplasarea este pentru ingrijirea sau insotirea membrilor de familie, a persoanelor varstnice, bolnave ori decesul unui membru de familie.
De asemenea, mai au voie sa iasa din zona de carantina persoanele care au nevoie de asistenta medicala inclusiv urgentele medicale.
Transportul de marfa este in continuare permis.

Se interzice deplasarea persoanelor fara motiv in interiorul localitatii, iar cei care vor sa iasa din zona carantinata din alte motive decat cele profesionale este necesara o declaratie din care sa rezulte motivul deplasarii, atat ziua, cat si noaptea.

Declarația pe proprie răspundere poate fi descărcată de  AICI.

 


O nouă ediție plină de suspans a emisiunii ”Casa iubirii”. Sâmbătă, fetele și băieții au intrat cu o stare bună, însă Alexandra a ținut să-i reproșeze ceva lui Gagea.