Declaratia pe propria raspundere revine! Descarca AICI noul model de declaratie pe propria raspundere

Autor: Bogdan Stanescu
Actualizat: 21 aug 2020, 12:32

Declaratia pe propria raspundere revine pe 14 septembrie, odata cu inceputul scolii! Parintii vor trebui sa o completeze in fiecare zi.

  • Declaratia va trebui completata de catre parinti pentru copiii care sunt elevii unei scoli sau ai unui liceu
  • Masura se aplica din data de 14 septembrie, cand incepe noul an scolar
  • Model de declaratie pe proprie raspundere, disponibil pentru descarcare mai jos

Autoritatile au elaborat un nou model de declaratie pe propria raspundere, realizat in vederea combaterii raspandirii virusului Covid-19 odata cu inceputul scolii.

Declaratia va trebui completata de catre parinti in fiecare zi, autoritatile putand astfel sa limiteze raspandirea virusului.

"Exista un set de reguli atat pentru activitatea in scoala, cat si in pauze, cat si ce ar trebui sa faca corpul didactic, ce ar trebui sa faca acea medicina scolara in cadrul unui triaj observational si epidemiologic. Acest ordin va deveni functional in masura in care trecerea in Parlament a proiectului legislativ se va face cat mai repede", a precizat ministrul Sanatatii, Nelu Tataru.

In privinta distantei de siguranta, ministrul Nelu Tataru a stabilit ca va trebui impusa o distanta de minim 1 metru intre elevi.

"In conditiile in care ECDC si INSP au ajuns la evalurea sigurantei in conditiile in care sa pastram si masca si dezinfectantul in clasa, distanta de 1 metru este suficienta. Noi avem si studiile facute in tarile europene, multe dintre ele renuntand la aceasta distanta de un metru, neavand spatiu suficient, dar adaptand acele separatoare din plastic sau pastrand cu strictete acele reguli cum sunt dezinfectantii si mastile", a precizat ministrul Nelu Tataru.

Revine declaratia pe propria raspundere de la 14 septembrie!

Scolile vor incepe pe 14 septembrie, dar conditiile nu vor fi unele obisnuite, avand in vedere pandemia de Covid-19 cu care ne confruntam.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

"Am constituit un comitet interministerial care pregăteşte deschiderea anului şcolar.(...) În şcoli, acolo unde începe activitatea normal, este clar că va fi necesar portul măştii atât pentru cadrele didactice, cât şi pentru elevi şi personalul auxiliar.

Acolo unde este posibil să se asigure separarea prin plafoane de plexiglas(...) este important ca acest lucru să se realizeze pentru a reduce contactul fizic. De asemenea, toate şcolile trebuie să fie pregătite cu tot ceea ce înseamnă substanţe de dezinfecţie, cu dezinfectanţi care să se afle la dispoziţia cadrelor didactice şi a elevilor", a declarat  Ludovic Orban,

in plenul reunit al Parlamentului.

Specialistii din consiliile de administratie ale scolilor vor decide in functie de cum se vor desfasura orele in fiecare unitate de invatamant, a precizat premierul Ludovic Orban.

„Am luat decizia ca să deschidem şcoala în mod diferenţiat, pe baza deciziilor luate de, în primă fază, de consiliile de administraţie, inspectoratele şcolare, direcţiile de sănătate publică şi comitetele pentru situaţii de urgenţă.

Există trei situații: verde, galben şi roşu. Aici e vorba de numărul de infectări în ultimele 14 zile – sub 1, între 1 şi 3 şi de peste 3”, a mai anuntat Ludovic Orban.

 

Descarca AICI noul model de declaratie pe propria raspundere

 


Într-un colț izolat al județului Buzău, în satul Pardoși, soții Nicolae și Stanca Chiriac duc o viață departe de agitația orașului, dar și de confortul unei comunități pline de viață.