Declaratia socanta a ministrului Radu Stroe, la demisie!

Autor: A.M. Editor: Adelina Minulescu
Actualizat: 27 feb 2017, 01:22

La trei zile dupa tragicul accident din muntii Apuseni, ministrul de Interne, Radu Stroe, directorul general al Romatsa, Aleodor Francu si seful Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta, Ion Burlui, si-au anuntat demisiile.

Niciunul nu se considera vinovat pentru balbaiala cu care s-a intervenit, dar cu totii anunta ca au vrut sa salveze onoarea institutiilor.

Emotia din orele de dupa asteptarea chinuitoare parca devine pe zi ce trece o amintire dureroasa, trista. Nu vor uita niciodata frigul, intunericul si speranta. Speranta este cea care  indruma pasii doctorilor care si-au privit moartea in ochi si au reusit sa o invinga!

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Intrebarile care macina o tara intreaga asteapta si

astazi raspunsul. In ciuda anunturilor de la centru.
„Am decis sa-mi depun demisia in semn de onoare si pentru apararea demnitatii pompierilor din cadrul IGSU care in aceste trei zile au primit nedrepte acuzatii”, a declarat astazi Radu Stroe
In locul lui,  la Interne, prim-ministrul Victor Ponta l-a numit interimar pe vicepremierul Gabriel Oprea. Cine a gresit, atunci? Raspunde premierul Victor Ponta: „Este din ce in ce mai evident, din toate datele pe care le avem, ca erorile grave care i-au indreptat gresit au fost produse de ...ROMATSA si de STS!”

Dupa tragedia din Apuseni,
guvernul a anuntat infiintarea a doua comitete de urgenta menite sa coordoneze institutiile statului in caz de necesitate. Primul va actiona in caz de intemperii, iar cel de-al doilea va deveni activ in situatii de urgenta. Ambele vor trebui sa stabileasca proceduri clare, dar, si capacitatea de interventie.

Pana atunci, programul national de transplant continua: „Fara discutie, programul de transplant a continuat si va continua. Chiar azi-noapte am avut prelevare de organe, e drept, in Bucuresti si n-am avut nevoie de avion”, dr.
Victor Zota, coordonatorul programului de Transplant.

 

Taguri: