Declaratie pe proprie raspundere dupa 15 mai: cand trebuie sa o avem la noi si cum se completeaza

Author: B.M.
declaratie pe proprie raspundere

Declaratie pe proprie raspundere dupa 15 mai: cand trebuie completata.

Presedintele Klaus Iohannis a confirmat ca, dupa data de 15 mai, declaratia pe proprie raspundere nu va mai fi obligatorie pentru deplasarile in interiorul localitatilor.

"Se renunta la obligatia de a sta acasa si la obligatia unei declaratii. Putem sa ne deplasam în interiorul localitatii în care locuim fara sa avem nevoie de declaratie. Totusi, nu trebuie sa exageram.Trebuie sa renuntam la deplasarile la care se poate renunta", a declarat presedintele Klaus Iohannis.

Citeste si: E oficial: cum se poate iesi din localitate din 15 mai. Anuntul presedintelui Klaus Iohannis

Declaratie pe proprie raspundere dupa 15 mai: cand trebuie completata

Presedintele Klaus Iohannis

Cu toate acestea, seful statului a subliniat ca, pentru deplasarile in afara localitatii, declaratia pe proprie raspundere va fi obligatorie.

"Totusi, când iesim din localitate este in continuare nevoie de o declaratie, mai putin in zonele metropolitane, unde, de exemplu, din comunele din jurul Bucurestiului foarte multa lume vine la serviciu in Bucuresti si se intoarce. Pentru aceste deplasari, in interiorul zonei metropolitane, nu va nevoie de declaratie.

"Dar daca mergeti, de exemplu, din Bucuresti intr-un oras din provincie, pentru a rezolva o problema care se incadreaza intre exceptii, aveti nevoie de o declaratie scrisa”, a spus presedintele Klaus Iohannis.

Citeste si: Când s-ar putea încheia epidemia de coronavirus în România? Alexandru Rafila: "Trebuie să menținem..."

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12

Citește și: Veste bună pentru gospodine și pensionare! Statul oferă bani pentru repartitoare. Cine va putea beneficia de un voucher de 750 de lei

Declaratie pe proprie raspundere dupa 15 mai: pentru ce motive avem voie sa iesim din localitate

Presedintele Klaus Iohannis

Presedintele Klaus Iohannis a declarat ca lista completa de motive pentru care va fi permisa iesirea din localitate va fi stabilita de Comitetului National pentru Situatii de Urgenta.

Seful statului a enumerat si cateva dintre aceste exceptii: deplasarea la locul de munca, realizarea de munci agricole sau practicarea de sport individual, precum mersul cu bicicleta.

"Totusi, in interesul nostru si al celor pe care dorim sa ii protejam, nu trebuie sa exageram, trebuie sa renuntam la deplasarile la care se poate renunta fara prea mari sacrificii. Ce ramâne, totusi, obligatoriu este in continuare, in prima etapa, interzisa deplasarea in afara localitatii, sigur, cu exceptii.

"Aceste exceptii vor fi enumerate in decizia Comitetului National pentru Situatii de Urgenta, sunt exceptii naturale, de exemplu, cine merge la serviciu, merge; se poate merge in afara localitatii pentru muncile agricole; se poate iesi din localitate pentru sporturi individuale, de exemplu mersul cu bicicleta", a spus Klaus Iohannis.

Starea de urgenta nu va fi prelungita in Romania; ultima zi in care va fi valabila va fi in data de 14 mai. Incepand cu data de 15 mai insa se va institui starea de alerta.

Citeste si: Curtea Constituţională a decis! Ordonanţa de Urgenţă care reglementează starea de alertă este constituţională