Declarațiile reprezentanților UPU Iași, după ce femeia lovită de Părintele Calistrat a ajuns la spital: „Pacientele au devenit agresive verbal”

Author: Andreea Buinoschi
Actualizat: 11 nov 2022, 13:45

Declarațiile reprezentanților UPU Iași, după ce femeia lovită de Părintele Calistrat a ajuns la spital: „Pacientele au devenit agresive verbal”

Sursa: bzi.ro

Miercuri seară, 9 noiembrie, Părintele Calistrat a lovit o femeie, chiar în curtea mănăstirii. Aceasta a căzut, după care, împreună cu sora ei, au mers la Unitatea de Primiri Urgențe Iași, acolo unde, conform reprezentanților, ar fi început să facă scandal.

Părintele Calistrat se află în centrul atenției, după ce a lovit o femeie, în urmă cu două zile, în curtea bisericii. După ce a spus că femeile au făcut scandal inclusiv în biserică, acum, și reprezentanții confirmă comportamentul violent verbal al acestora.

Reprezentanții UPU susțin că femeile au fost violente verbal

Părintele Calistrat a declarat, pentru BZI, că una dintre femei i-a pus piedică, iar acesta s-a lovit la picior, în urma impactului.

Ulterior, femeile au continuat să facă scandal în lăcașul de cult și în curtea acestuia, iar părintele susține că a împins-o pe una dintre ele.

Sursa menționată ulterior a luat un interviu medicilor care au fost de gardă la UPU Iași, în seara în care cele două surori au ajuns la spital. Aceștia susțin că femeile au avut un comportament agresiv verbal.

„Am fost de gardă in seara in care au ajuns cele două surori la spital.

Vă pot spune că cele două persoane aveau o deviație de comportament specifică unor cazuri de psihiatrie. Cel mai probabil, cele două persoane în cauză au unele probleme de ordin psihic.

Citește și: Prima reacţie a Bisericii Ortodoxe Române, după ce preotul Calistrat a lovit o enoriașă: "Fiecare dintre noi avem limite și neputințe"

Acestea au refuzat orice tip de investigație.

Nu aveau absolut nicio urgență. Au avut un comportament violent verbal. Două ore au stat, deși nu aveau nimic. Asta în timp ce vorbeau urât și ne adresau injurii. În tot acest timp, oamenii stăteau cu plăgi, având și cazuri grave în unitate”, a spus unul dintre medici.

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Declarația prof.dr. Diana Cimpoeșu, medic coordonator UPU-SMURD Iași

„Pacientele, surori, de 34 și 43 de ani s-au prezentat inițial, în Unitatea Primiri Urgențe la ora 19 declarând că au fost agresate de către un bărbat. Au plecat imediat și au revenit la ora 20.30 solicitând din nou consul medical. Au fost evaluate, atât de către medicul primar de medicină de urgență, cât și de colegii de gardă din oftalmologie și ORL.

Diagnosticul a fost de agresiune declarativ, traumatism cranio cerebral cu pierderea stării de conștiință, de asemenea declarativ. S-au evaluat durerea de la nivel parietal, nivelul capului şi a urechii. A mai fost declarată o durere la nivelul toracelui și au fost evidențiate două escoriații la pacienta de 34 de ani, una la nivelul cotului, una la nivelul genunchiului.

Pacientele, cealaltă avea doar traumatism cranio cerebral, cu pierderea stării de conștiință, la fel agresiune declarativă.

Ca mecanism al acestui traumatism nu au fost evidențiate leziuni care să necesite internare sau vreo intervenție medicală. Au refuzat continuarea investigațiilor medicale, radiografia toracică, a fost temporizată sub semnătură. Au fost îndrumate către consult de neurochirurgie la spitalul Prof.

Citește și: Părintele Calistrat le acuză pe cele două femei pe care le-a agresat că ar suferi de isterie: „Eu cred că au deviație de comportament”

Nicolae Oblu și de asemenea au fost îndrumate către IML în condiţiile în care declară o agresiune fizică. Au fost ca stare generală, destul de influențată în sensul agresiunii verbale către personalul medical, către medicii primari de urgență și o atitudine inadecvată față de pacienții foarte gravi care se aflau în urgență în acel moment”, a declarat aceasta, conform bzi.ro.