Declarațiile sfâșietoate ale bunicului celor doi copii loviți de un adolescent într-o parcare din București. Care este starea fetiței al cărui picior a fost amputat: „A avut coșmaruri”

Autor: Diana Bostan
Actualizat: 04 aug 2024, 17:44

Bunicul fetiței lovite cu mașina de un adolescent a dezvăluit cum se simte micuța.

Sursa: Pixabay

Bunicul celor doi copii loviți cu mașina de un adolescent din București a făcut declarații cutremurătoare. Bărbatul a vorbit despre starea fetiței de șapte ani, fiind și singura care a supraviețuit impactului.

În urma tragediei care a avut loc săptămâna trecută în parcarea Parcului Pantelimon din București, bunicul celor doi copii implicați în accident și-a exprimat durerea profundă și cererea urgentă de schimbare a legislației. Fetița de șapte ani, care a supraviețuit accidentului în care fratele său de nouă ani a murit, a fost recent transferată din secția de Terapie Intensivă într-un salon obișnuit la Spitalul Grigore Alexandrescu.

Citește și: Fetița lovită de mașina condusă de un șofer minor a aflat că medicii i-au amputat un picior. Micuța s-a trezit în ziua în care fratele ei a fost condus pe ultimul drum, dar nu știe de moartea acestuia

Care este starea fetiței în urma accidentului din Pantelimon

Bunicul copiilor a dezvăluit că starea micuței este în continuare fragilă, iar trauma emoțională este profundă.

Bărbatul a dezvăluit, pentru Antena3CNN, faptul că fetița are coșmaruri, dar că a fost transferată de pe secția ATI și mutată într-un salon normal.

Citește și: Accidentul mortal din Pantelimon. Filmarea care a dezlegat misterul: Cine se afla, de fapt, la volan

Bărbatul a explicat că starea nepoatei sale nu este încă definitiv stabilă și că, având în vedere că fetița nu mai are imunitate, există riscul apariției unor accidente sau complicații neașteptate.

Cu toate acestea, a subliniat speranța că măcar ea va reuși să supraviețuiască și că familia va putea să o sprijine, bucurându-se de fiecare zi petrecută alături de ea. 

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii

Citește și: Adriana Bahmuțeanu a vorbit despre discriminările de care a avut parte din copilărie. Cum le-a depășit vedeta? „Cioara a ajuns în vârful pomului și tu ai rămas cărăuș de ziare.”

„A fost scoasă de pe secția ATI și mutată în salon, dar oricum n-a putut să doarmă toată noaptea, probabil a avut coșmaruri și este totuși într-o stare care încă nu este stabilită definitiv, adică ea nu mai are imunitate, pot să se întâmple anumite accidente, complicații oricând, dar sperăm măcar ea să fie în viață și să s-o ajutăm, să ne bucurăm de orice zi alături de ea, măcar să o ajutăm pe această fetiță să reușească în viață și are o ambiție de fier.

Cred că va reuși în viață, dar e mare păcat că Dumnezeu a făcut ce a făcut, luând un suflet și schingiund un alt suflet. Familia mea este îndurerată. Nu ne vine să credem ce ni s-a întâmplat”, a spus bunicul celor doi copii pentru Antena3CNN.

Bunicul copiilor a cerut înăsprirea legislației

Accidentul a fost provocat de un adolescent care conducea fără permis și care, după impactul devastator, a fugit de la locul accidentului.

În prezent, se așteaptă reluarea audierilor și posibilitatea transformării acuzațiilor de „ucidere din culpă” în „omor cu intenție indirectă”. În plus, se va decide dacă minorul va rămâne în arest sau dacă va fi cercetat în libertate.

Citește și: Accident nocturn violent în Chiajna: Doi tineri care circulau pe un moped au fost loviți din plin de un autoturism

Bunicul copiilor nu a ascuns indignarea și durerea profundă cauzate de acest incident tragic și a făcut apel la autorități pentru schimbarea urgentă a legislației.

„Ne simțim groaznic. Pe lângă că a băgat în pământ un suflet nevinovat de nouă ani și jumătate, a înjumătățit corpul unei fetițe de șapte ani jumate. Pe noi ceilalți patru ne-a distrus. Pentru noi viața nu mai are niciun sens și acești oameni vor să scape cu control judiciar, că a fost o joacă. Nu, cerem ministrului Justiției, cerem Guvernului României, Senatul României să se înăsprească legile, să se dubleze pedeapsa pentru cei care conduc fără permis, fiindcă aici omul a condus conștient că se poate întâmpla orice. Da, a zis că nu e nicio problemă, că e o joacă. Nu, mi se pare corect. Să se dubleze pedeapsa și să se dea circumstanțe agravante, deoarece sunt patru culpe. Da, ucidere din culpă, vătămare corporală, fugă de la locul accidentul și cea mai gravă, conducerea fără permis. Îți asumi în momentul când conduci fără permis și conduci pe trotuar, unde circulă lumea. Trebuie să-ți asumi și pedeapsa și această pedeapsă să fie cu executare și la maxim, nu minim”, a adăugat bunicul, exprimându-și nemulțumirea față de actualul sistem de justiție.