Declarațiile soției marinarului român răpit pe Marea Roșie: „Pare desprins dintr-un film”! Familia speră ca bărbatul să scape cu viață din mâinile rebelilor

Autor: Diana Ghita
Actualizat: 22 nov 2023, 14:19

Marinarul răpit de rebeli și soția lui

Sursa: Facebook

Duminică, pe data de 19 noiembrie, nava pe care se aflau marinarul și colegii săi a fost atacată de către forțele armate ale unei grupări rebele.

Nava se numește „Galaxy Leader”, iar aceasta naviga în Marea Roșie. Aceasta plecase din Turcia și se îndrepta spre India, în vederea transportului de mașini. Însă rebelii Houthi i-au deviat traseul spre portul Hudaydah, din Yemen.

Cum au fost luați prizonieri marinarii

Militanții din Yemen au atacat nava drept răspuns la bombardamentele date asupra Fâșiei Gaza.

Pentru a-și arăta susținerea pentru tabăra palestiniană, gruparea a arborat, pe lângă steagul Yemenului, și steagul Palestinei.

Aceștia au pătruns pe „Galaxy Leader” cu ajutorul unui elicopter care i-a transportat până deasupra punții. Acolo, membrii grupării Houthi au coborât înarmați și s-au grupat, strategic, în mai multe puncte-cheie ale navei.

Ulterior, rebelii au pornit în explorarea vasului și au luat ostatic întreg echipajul, format din 25 de marinari bulgari, români, ucraineni, filipinezi și mexicani.

Printre aceștia se afla și Ciprian Soare, un tânăr român care se afla la bordul „Galaxy Leader” în calitate de ofițer electrician. Soția lui a aflat de răpire prin intermediul unui articol publicat imediat după atacul asupra navei.

Citește și: Cine este românul răpit în Marea Roșie. Soția bărbatului capturat de rebelii din Yemen se află în stare de șoc: ”Am văzut că nava nu are semnal”

Ce declară familia marinarului român 

Marinarul luase recent legătura cu familia, chiar cu o zi înainte de capturarea vasului, iar totul era bine, după spusele lui.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

„El a mai trecut, a mai făcut zona aceea. A fost totul liniştit, totul bine. Nicio clipă nu ne-am gândit că din cauza războiului să se întâmple aşa ceva”, a spus mama lui Ciprian, Florentina Soare, pentru Observator.

Prima dată când a văzut imaginile, soția lui Ciprian a crezut că este ceva contrafăcut, cu imagini preluate de pe Internet. Cu greu a digerat vestea că soțul ei este răpit de o grupare rebelă.

„Am văzut şi eu filmarea aia când atacau nava, nu am nicio noutate. Ţin legătura cu cei de la minister, cu ambasada. Noi am crezut că sunt luate de pe Internet sau ceva. Par dintr-un film”, a mărturisit Denisa Soare, soția românului prizonier.

De asemenea, aceasta speră neîncetat ca bărbatul să fie teafăr și să revină cu bine acasă. Conform religiei lor, atacatorii din Yemen nu au voie să le facă rău ostaticilor.

Din acest motiv familia lui Ciprian este încă încrezătoare că se va întoarce acasă nevătămat.

Soția lui se roagă neîncetat la Dumnezeu pentru ca marinarul să fie bine, întrucât este un om cum rar întâlnești, fiind de o bunătate și o blândețe aparte.

„Este un om extraordinar de bun şi liniştit. Dumnezeu are grijă de oameni ca el. Cred că acolo se ţine bine pe poziţii. Este puternic!”, a adăugat Denisa Soare, potrivit sursei citate.

Citește și: Alți doi români sunt printre ostaticii Hamas! În aceste momente sute de români se luptă pentru supraviețuire în Gaza: „Toți sunt distruși. Sunt disperați”