Decorul casei tale poate fi reîmprospătat cu doar câteva articole

Author: Oana Iosif

În ultimul timp, stresul își face tot mai simțită prezența în rândul populației încă de la vârste fragede. Evenimentele imprevizibile cu care s-a confruntat omenirea în ultimii ani și valul de știri negative au un impact major asupra mentalului colectiv. Toate acestea se adaugă problemelor personale cu care fiecare om se confruntă zilnic. Pentru a face față acestora, trebuie să luăm din când în când o pauză de la toate pentru a ne odihni și a ne încărca „bateriile”.

Spațiul în care ne refugiem cu toții după o zi solicitantă este propria locuință. Nimic nu se compară cu liniștea pe care ne-o transmite acest loc. Propria casă a devenit practic spațiul în care ne odihnim, dar totodată este spațiul care a găzduit atâtea zâmbete, lacrimi, râsete, emoții și trăiri sincere. De aceea, trebuie să conștientizăm cât de important a devenit acest loc în viețile noastre și să avem grijă de aspectul ei. Poate nu ne permitem să facem modificări considerabile acasă, însă sunt detalii decorative pe care le putem schimba fără să investim sume colosale și care au puterea de a schimba atmosfera precum: draperiile, perdelele, lenjeria de pat, ceasul de pe perete sau alte obiectele decorative.

Articolele decorative care îți pot asigura confortul acasă și care pot transforma atmosfera

Printre articolele care îți pot oferi confortul de care ai nevoie și care pot, totodată, să aducă un plus de valoare camerei, sunt câteva perne decorative. Acestea pot deveni accesoriile care îți pot îmbunătăți calitatea somnului sau îți pot asigura nivelul de comoditate de care ai nevoie atunci când vizionezi un film acasă. Pernele decorative pot fi așezate în dormitor, pe pat, dar și în living, pe canapea. Dincolo de scopul practic, acestea vor juca un rol important în decorul încăperii. Alese cu atenție pentru a se potrivi cu designul casei și cromatica acesteia, pernele decorative vor aduce o notă de eleganță și vor crea o atmosferă primitoare. În principiu, acestea fie sunt alese astfel încât să completeze decorul, fie au modele sau sunt de culori aprinse pentru a crea un contrast plăcut.

Un alt produs care poate transforma decorul dormitorului este o cuvertura pat. Asemenea pernelor decorative, rolul acesteia va fi unul dublu: cel funcțional și cel estetic. Cu ajutorul unei cuverturi, camera va căpăta un aspect mai îngrijit, mai ordonat și mai plăcut. În plus, aceasta îți va oferi confortul termic de care ai nevoie atunci când te așezi în pat după o zi friguroasă și obositoare. În funcție de textura, culoarea și imprimeul său, cuvertura poate schimba decorul camerei. Mai exact, o cuvertură cu o textură fină, subțire sau de catifea îi vor acorda dormitorului un aer nobil, clasic. Dacă aceasta este mai groasă, creponată sau matlasată, camera va căpăta un alt aspect - mai modern și mai primitor, asemenea dormitoarelor pe care le-ai văzut în filme. Nuanța și modelul sunt la fel de importante. Spre exemplu, o cuvertură de culoare deschisă, îi va oferi camerei mai multă luminozitate, iar una viu colorată cu model, îi va acorda camerei un aer vesel și modern.

Alte produse care pot schimba decorul casei, fără cheltuieli prea mari

Dacă îți dorești o schimbare mai mare asupra decorului fără să cheltui sume impresionante de bani, poți opta pentru aplicarea unor tapete pe pereți sau a unor autocolante pe mobilă. Astfel, designul casei tale va căpăta un alt aspect extrem de ușor. Aplicarea unui tapet pe un singur perete reprezintă o soluție la care recurg tot mai multe persoane fiindcă este extrem de practic și are un impact vizual mare asupra încăperii. Modelul ales poate juca un rol enorm în starea pe care ți-o va transmite după ce va fi lipit. Spre exemplu, un imprimeu cu nori sau stele, îți vor aduce o stare de liniște, de calm și relaxare, iar un imprimeu exotic, te va duce mereu cu gândul la vacanță și va crea o atmosferă plăcută în acea cameră.

Investește în căminul tău! Acesta este spațiul în care te odihnești și totodată, locul în care îți petreci o mare parte din timp. Cu ajutorul câtorva articole, poți schimba ușor decorul și starea pe care o resimți acasă.

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.